Dos germans, un home i una dona, han estat detinguts a Madrid per explotar sexualment una dona. La Policia Nacional els ha enxampat després de comprovar que la víctima va ser enganyada perquè viatgés de Romania a Espanya per mantenir una relació afectiva que havia començat des d'una xarxa social per Internet. Però, l'amor que la va atreure a anar des d'una punta a l'altra d'Europa va resultar ser un parany per obligar-la a exercir la prostitució en un polígon del districte madrileny de Villaverde.

El mètode 'lover boy' i els radicals controls

Ambdós germans van atreure la jove mitjançant el mètode lover boy, que consisteix en guanyar-se la seva confiança simulant una relació afectiva amb les víctimes per posteriorment obligar-les a exercir la prostitució. Així ho ha explicat la Direcció General de la Policia de Madrid, la qual va iniciar a principis de 2022 la investigació arran d'una denúncia de la víctima. L'alerta la va poder donar en escapar dels seus explotadors. L'home i la dona arrestats estan acusats de violència de gènere i indicis de tracta d'éssers humans amb fins d'explotació sexual. 

Un dels investigats, segons ha constatat la Policia Nacional, va contactar amb la víctima, de nacionalitat romanesa i en una situació econòmica precària, i li va proposar viatjar a Espanya per treballar i viure junts. Un cop a Madrid, no obstant, tot va ser una enganyifa i la noia va veure la realitat de l'estafa: la van obligar a exercir la prostitució al polígon Marconi de Villaverde. Però per si fos poc, els dos germans la sotmetien a un estricte control i, si es negava a seguir-lo, patia coaccions i agressions, així com amenaces de difondre a la seva família les imatges d'ella tenint sexe per diners.

Operatiu policial i aeroport de Madrid-Barajas

Un cop va finalitzar la investigació per esclarir els fets, arran de la denúncia de la víctima, va activar-se l'operatiu policial. Els agents van detenir primer a la dona acusada i posteriorment el seu germà. Aquest, a més, sembla que va intentar escapar i va estar en parador ignorat en un principi. Finalment, el van enxampar a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Els arrestats han passat a disposició judicial com presumptes responsables d'un delicte de tracta d'éssers humans amb fins d'explotació sexual.