Els Mossos d’Esquadra van detenir un home el passat 9 de maig acusat d’haver comès onze robatoris amb força a comerços de Palafrugell (Baix Empordà) des del febrer. L’arrestat acumula un total de catorze detencions i té vuit causes obertes contra ell a diversos jutjats de la Bisbal de l'Empordà i Figueres. Després de passar a disposició judicial, va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança, davant l’elevat risc de reincidència que presenta.

La investigació va començar fa un parell de mesos arran d'una onada de robatoris que havia generat molta alarma entre els botiguers de la zona comercial del nucli antic de Palafrugell. Els agents van enxampar l'acusat després que forcés el pany de la porta d'un establiment del carrer de Santa Margarida i s'emportés diversos productes i diners en efectiu. Després d'identificar-lo, el van poder relacionar amb un furt anterior, efectuat el 26 d'abril, on també havien forçat la porta. En aquell moment, van recuperar unes empremtes del vidre de la porta d'entrada, i en comparar-les amb les del detingut, van poder comprovar que coincidien.

Posat en llibertat fins a catorze vegades

A l’abril va quedar en llibertat, però uns dies més tard va tornar a delinquir. El passat 9 de maig entre els Mossos i la Policia Local de Palafrugell van enxampar-lo quan fugia de l’escena d’un nou robatori, carregat amb el botí amb què acabava de fer-se. En aquesta ocasió, el fiscal va sol·licitar al jutjat d’instrucció número 2 de la Bisbal d’Empordà el seu ingrés a presó; l’individu havia estat detingut fins a catorze vegades el darrer any, de les quals onze van efectuar-se des del febrer, i en tots els casos va quedar en llibertat. Atès al provat risc de reincidència, el jutge ha decretat, finalment, el seu ingrés a la presó. Els Mossos mantenen la investigació oberta, ja que no descarten que pugui haver-hi més robatoris previs comesos per l’arrestat.