Un recurrent lladre consistorial a Vilatenim (Figueres, Alt Empordà). Un home de 37 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra i ha ingressat a presó per, presumptament, robar en dues ocasions, de forma consecutiva, a l'antic ajuntament d'aquesta localitat gironina. Així ho ha informat la policia catalana, que van iniciar les indagacions per enxampar el delinqüent en tenir coneixement que, la nit del 4 al 5 de maig, algú havia accedit violentament al centre municipal de l'antiga casa consistorial. Havien forçat la porta per accedir al seu interior i sostreure diversos objectes.

En aquest primer robatori van emportar-se nou ordinadors portàtils i un altaveu de grans dimensions. Però lluny de quedar-se aquí la cosa, al dia següent va produir-se un nou furt a les mateixes dependències municipals de l'antic consistori, edifici de quan Vilatenim era un municipi independent fins que va passar a formar part de la ciutat de Figueres. En aquest cas, va accedir a través del pati interior. El presumpte lladre va fer-se amb un botí en aquesta ocasió de diners en metàl·lic que hi havia en una petita caixa, un televisor, un ordinador portàtil, una perforadora i diverses eines. 

El lladre de l'ajuntament acaba detingut i entre reixes

L'home de 57 anys, ja entre reixes, s'hauria fet amb unes claus que obren part de les sales de l'edifici, segons han explicat els Mossos d'Esquadra. Després d'analitzar totes aquestes proves, la policia va procedir a la detenció del presumpte autor dels dos robatoris. L'arrestat, a més, compta amb múltiples antecedents, i va passar aquest 24 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres (Alt Empordà). El magistrat corresponent va decretar el seu ingrés a presó.