Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 37 anys acusat d’haver comès sis robatoris amb violència a Barcelona. L’arrestat es posava en contacte amb altres homes a través d’aplicacions de cites i els drogava fins que quedaven inconscients, moment que aprofitava per a robar-los. L’home ha ingressat a presó, i se l’imputen, a més, els delictes de furt, estafes bancàries, agressió sexual i robatori amb força. La investigació continua oberta a la recerca d’un altre home que hauria col·laborat amb el condemnat a l’hora de cometre els fets.

La primera denúncia de la qual es té constància es va interposar el passat mes d’octubre. Les altres cinc víctimes van denunciar entre gener i març d’enguany, i la policia catalana va poder relacionar aquests fets atès que el lladre sempre actuava seguint el mateix patró. Contactava amb els homes, bé per aplicacions de cites o bé directament al carrer, en un entorn de festa. Un cop es guanyava la seva confiança, els convidava a una copa a la qual havia afegit droga, i esperava fins que les seves víctimes perdien el sentit. Era llavors quan actuava, robant-los les seves pertinences i, fins i tot, les claus de casa seva per sostreure objectes de valor i targetes de crèdit que pogués trobar.

Caçat gràcies a una càmera de seguretat

Sempre que podia, el lladre se citava amb les víctimes directament als seus domicilis, la qual cosa li facilitava la feina. En una d’aquestes ocasions, el detingut va arribar a la casa amb una beguda que ja havia mesclat amb medicaments soporífers. Quan la víctima va despertar-se, hores després, es va adonar del furt; afortunadament, disposava de càmeres de seguretat que van enregistrar tot el robatori, i després de denunciar les va posar a disposició dels Mossos, els qui van poder identificar el lladre.

Els investigadors van esbrinar que l'home s'allotjava en un hotel de Barcelona, i van identificar també el seu còmplice. La detenció va tenir lloc el passat 3 de març, durant la qual també van fer una entrada i registre a l'habitació de l'hotel on vivia. Els agents van trobar diverses targetes de crèdit a nom de les víctimes, així com joies, rellotges d'alta gamma i diferents aparells electrònics. A banda dels objectes sostrets, també hi havia diversos documents d'identitat falsos i un pot de pastilles que hauria fet servir per drogar a les seves víctimes.

El valor de tot el que van recuperar ascendeix a 33.000 euros, mentre que les compres fraudulentes que realitzaven amb les targetes robades seria de 7.000 euros. L’arrestat ha ingressat a presó després de passar a disposició judicial, i el seu company ha estat identificat i es troba en crida i cerca.