Alguns lladres poden arribar a ser molt temeraris, fins al punt d'escalar pel celobert dels edificis en cerca d'alguna finestra que estigui oberta per poder entrar als pisos i emportar-se el que vulguin. Aquest era el cas d'un home de 36 anys que va acabar detingut pels Mossos d'Esquadra el passat 3 d'abril després d'haver comès, com a mínim, quatre robatoris en pisos del districte de Sant Martí de Barcelona. Tot i el seu arrest, els agents mantenen la investigació oberta, ja que no descarten que pugui tenir algun còmplice. 

Les perquisicions policials van començar al gener, després de rebre quatre denúncies per robatoris amb força a interior de domicili en pisos molt propers entre ells, amb tres estant fins i tot al mateix edifici. Segons van poder esbrinar els agents, el pispa aprofitava l'entrada i sortida dels veïns per colar-se dins de la porteria. Un cop a l'interior, accedia al celobert i escalava la paret fins a trobar una finestra que hagués quedat oberta. A vegades també feia servir el mètode de la radiografia per obrir la porta principal, que no s'acostuma a tancar amb clau.

Patinets elèctrics, joies i videoconsoles per revendre

El detingut regirava tota la casa buscant objectes que pogués revendre al mercat negre o per internet. En especial s'emportava joies, dispositius electrònics com videoconsoles i fins i tot patinets elèctrics. Depenent del botí, escapava dels pisos o bé per la mateixa finestra per on havia entrat, o forçant la porta d'entrada. En alguna ocasió va arribar a trobar claus de recanvi i marxava de l'apartament tranquil·lament. 

Amb tots els indicis recopilats, el passat 8 de març el van poder identificar durant un control de trànsit. El sospitós anava amb més persones, totes elles amb antecedents per delictes contra el patrimoni, però en aquell moment només es va poder relacionar amb els robatoris descrits al jove que buscaven. Durant l'escorcoll del cotxe van trobar diverses eines susceptibles de ser utilitzats en l'obertura de portes, així com un patinet elèctric que constava com a sostret d'un dels pisos assaltats. 

Al març només va quedar identificat, però a principis d'aquest mes, gràcies a una autorització judicial d'entrada i escorcoll al seu domicili, els agents el van poder detenir. A casa seva van descobrir un gran nombre d'objectes robats, la majoria dels quals havien estat sostrets dels quatre pisos els propietaris dels quals havien posat les denúncies. El 5 d'abril passat va passar a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.