Els agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Andreu de Barcelona van detenir el passat 6 de setembre un home de 52 anys acusat de ser l'autor de quatre robatoris a mà armada en diverses agències de viatges de la capital catalana, perpetrats durant aquest estiu. L'arrestat acudia a les oficines cobrint-se el rostre per ocultar la seva identitat, i amenaçava als treballadors amb un ganivet de grans dimensions perquè li donessin els diners de les caixes registradores. D'aquesta manera, el lladre s'ha embutxacat 4.050 euros en total. 

Sempre actuava seguint el mateix patró 

El primer robatori del qual els investigadors van tenir constància va ocórrer el passat 24 de juliol. Aquell dia, el detingut va accedir a l'interior d'una agència de viatges del districte de Sant Andreu, tapant-se la cara amb una perruca, i quan va quedar-se a soles amb l'empleada, la va amenaçar amb un ganivet perquè li buidés els continguts de la caixa. Després que la treballadora li donés accés als diners, la va tancar en una habitació i es va endur 1.200 euros

Unes setmanes més tard, el 16 d'agost, va atracar una segona agència del mateix districte. En aquesta ocasió portava una caputxa per tapar-se la cara, i també va intimidar els treballadors amb el ganivet, amenaçant d'apunyalar-los si no li donaven tots els diners. Després de fer-se amb 2.700 euros, va trobar les claus de l'oficina i va tancar els empleats dins, assegurant-se la seva fugida. Dies més tard, el 21 d'agost, va robar 150 euros d'una tercera agència, com sempre, a punta de ganivet. 

Va intentar tornar a robar en una de les agències 

El 25 d'agost, el lladre va tornar a una de les agències que ja havia atracat, i va intentar tornar a emportar-se els diners de la caixa. En aquesta ocasió, però, una de les treballadores va sospitar de la seva conducta i va intentar evitar que accedís a l'interior, blocant la porta, mentre els altres empleats avisaven a la Guàrdia Urbana. Finalment, va ser detingut pels agents de la policia municipal, tot i que va ser posat en llibertat.

Però aquesta detenció va ser molt útil pels Mossos, ja que van poder identificar-lo com el responsable dels altres tres robatoris que estaven investigant. D'aquesta manera, el van localitzar i detenir el passat 6 de setembre a Cerdanyola del Vallès, i va passar a disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 5 del municipi.