Enxampat l'agressor sexual de Móstoles (Madrid) després d'abusar, presumptament, de deu dones amb les que concertava cites a través d'una aplicació de contactes. La Policia Nacional l'ha detingut a la ciutat madrilenya i està acusat, com a mínim, de deu delictes contra la llibertat sexual. L'arrestat establia una relació de confiança amb les víctimes mitjançant Tinder i altres apps per, després, quedar amb elles i "mantenir un contacte sensorial amb el qual incrementar els sentits i deixar-se emportar", han explicat des de la Prefectura Superior de Policia de Madrid en una nota. Una vegada les havia convençut, anaven a un lloc "de confiança amb tot fosc" per abusar sexualment d'elles i, fins i tot, utilitzar la força en alguna ocasió i els va arribar a robar objectes personals durant l'acte. La investigació per identificar i localitzar l'home inculpat va iniciar-se al mes de febrer, moment que els agents van tenir constància d'una denúncia per part d'una de les víctimes. Aquesta va explicar que li va oferir mantenir una cita "imposant unes condicions" prèvies. 

Ocultava la cara per no ser identificat mentre les agredia sexualment

Però no només era una cita a cegues que acabava en un suposat abús sexual. L'home detingut, a més, ocultava el seu rostre per no ser identificat després per les víctimes. En el cas de la primera dona que va denunciar, va assegurar davant dels agents de la Policia Nacional al febrer que la havia "agredit sexualment en dues ocasions". Per tot això, els policies van començar a investigar i van posar especial atenció a les condicions que imposava en el moment de quedar amb les dones. Aquestes eren, resumidament, mantenir un contacte en un lloc de confiança, en una foscor absoluta per "incrementar els sentits i deixar-se emportar", tot i que posteriorment haurien de veure's les cares. Cosa que mai succeïa. Les indagacions policials van aconseguir trobar dues víctimes més que no havien presentat denúncia. En ambdós casos, el modus operandi era el mateix, inclús amb les mateixes frases.

Pel que sembla, una vegada aconseguia mantenir el contacte sexual presumptament forçat, bloquejava els números de telèfon de les dones perquè no poguessin contactar més amb ell ni identificar-lo. Aquesta situació va ser la que més dificultat va presentar pels investigadors de la Policia Nacional. Especialment perquè els domicilis que havia utilitzat en diverses circumstàncies eren falsos, a més del fet que cap víctima va aconseguir veure-li el rostre. Tot i les adversitats, el cos va establir un dispositiu especial fins aconseguir localitzar-lo i detenir-lo, poc després, a la ciutat madrilenya de Móstoles.

En l'escorcoll, els agents van intervenir dues terminals de telefonia mòbil. Les dades de les dues van ser analitzades i van permetre descobrir que tenia més de 400 perfils de dones bloquejats. Els policies van posar-se en contacte amb tots els perfils i van localitzar a set dones més que ja tenien intencions de presentar denúncies per haver estat víctimes de diversos delictes contra la llibertat sexual per part de l'individu sense rostre. En aquests moments la investigació continua oberta i no es descarta trobar més víctimes.