Enxampat un caçador furtiu de Terrassa (Vallès Occidental). Els Agents Rurals van descobrir diverses ballestes penjades en una zona de camps d'oliveres a les afores de la ciutat que servien per matar i capturar ocells protegits. Els forestals, davant d'aquests fets, van realitzar una vigilància especial a l'àrea on van ser trobats els aparells metàl·lics i, aquest dilluns, segons ha pogut saber ElCaso.cat, van interceptar el responsable quan anava a recollir el botí: les aus que van caure als paranys.

Gairebé 50 paranys i 14 ocells morts

Els Agents Rurals van localitzar 44 paranys i 14 ocells morts a les ballestes instal·lades per l'home. Entre les aus hi havia exemplars de pit-roig, cotxa fumada, pinsà, piula, bitxac i tallarol de cap negre, totes elles espècies protegides. També van trobar una merla, no cinegètica. És a dir, que no està autoritzada la seva captura tot i tenir un nivell de conservació menor que les altres. L'home com presumpte autor dels fets ha estat denunciat per un delicte contra la fauna.

Segons han explicat fonts d'Agents Rurals a aquest mitjà, tot i que no hi hauria una resposta unànime sobre la caça d'aquests ocells, el més probable és que l'home ho fes per menjar. Que sol ser el cas més habitual en aquest tipus de pràctiques. No obstant això, la caça d'aquests exemplars d'aus i en zones no habilitades especialment com espais de vedats, com és el cas de Terrassa, està totalment prohibida en pro de la conservació de la fauna autòctona del territori. Així queda especificat al decret llei 2/2011, de 15 de novembre, una normativa que va crear rebombori en el seu moment, atès que les entitats ecologistes van queixar-se que la Generalitat eliminava quatre espècies d'ocells de la llista d'exemplars protegits.