Els gossos -i potser també una mica els falcons- han estat l'animal predilecte pels caçadors durant dècades, però sembla que al sud de Catalunya uns furtius han introduït una innovació de manera il·legal. El Seprona de la Guàrdia Civil ha enxampat dos homes a Aldover (Baix Ebre) que capturaven conills amb una fura albina i posaven xarxes a les llodrigueres. A més de la peculiaritat del mètode, no tenien permís per portar a terme aquesta modalitat cinegètica ni tampoc l'autorització reglamentària per fer-ho en l'àrea privada de caça on es trobaven.

Denunciats i la fura albina rescatada

La Guàrdia Civil ha instruït diligències contra tots dos furtius, veïns d'Aldover, per un delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics. La intervenció policial va realitzar-se quan els caçadors eren a l'interior d'un barranc amb el seu animal de captura: una fura. Estaven posant xarxes a les llodrigueres dels conills. En adonar-se'n de la presència dels agents del Seprona van intentar ocultar tant el mustèlid com la resta d'eines i materials. Però ja era massa tard i els policies van trigar poc en trobar tot el que havien amagat.

Agents del Seprona al costat de les xarxes i la fura albina intervinguda a Aldover (Baix Ebre) / GUÀRDIA CIVIL
Agents del Seprona al costat de les xarxes i la fura albina intervinguda a Aldover (Baix Ebre) / GUÀRDIA CIVIL

El material intervingut -xarxes i altres eines per colocar al sotabosc- ha quedat comissat en dependències policials i la fura albina s'ha entregat a un centre de protecció animal. La qual cosa implica que l'animal rebrà la cura necessària i no serà utilitzat més per caçar. Els dos furtius han estat denunciats i els agents han passat les diligències penals al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa (Baix Ebre), tot i que ambdós, en ser sorpresos pel Seprona, van negar els fets i no van voler col·laborar amb els policies.