Consternació internacional per la desaparició de Silvia Soriano, una jove murciana de 25 anys a qui es va perdre la pista dissabte passat a Amsterdam, on viu des de fa cinc mesos després de diversos anys viatjant i treballant en diferents països. La policia holandesa està centrant els màxims esforços en la seva recerca i hi ha diverses hipòtesis sobre els fets. Estava en una fira quan va desaparèixer, i el seu mòbil i roba han aparegut en estranyes circumstàncies.

Busquen la Silvia, una espanyola a Amsterdam desapareguda des de dissabte

Dissabte passat, la Silvia va anar amb una amiga seva de Iecla, la seva ciutat natal a Múrcia, i una altra coneguda, a la fira de Westerpark, una de les zones verdes més importants de la capital. Segons el comunicat policial, que mostra gran preocupació i demana la màxima difusió de la notícia per fer una crida a la col·laboració ciutadana, van anar després a una cafeteria del carrer Van Hogendorpstraat, on van estar fins a les deu de la nit.

Van decidir llavors anar cada una a casa seva per separat, i no s'ha tornat a saber res més de la jove, de 25 anys, que portava només cinc mesos treballant en un hotel dels Països Baixos, on havia arribat després de viatjar i treballar a Itàlia i les Illes Maurici. De moment, les tasques de recerca s'estan centrant en el curs del riu que travessa la ciutat, ja que a la vora va aparèixer el telèfon mòbil, objectes personals i la roba de la Silvia.

Detalls sospitosos fan saltar totes les alarmes

A més, les peces eren totalment molles, la qual cosa va fer saltar totes les alarmes. De moment, segons els mitjans locals, un vaixell de la policia està rastrejant amb bussejadors el curs del riu des de fa hores, encara que de moment no s'ha trobat cap indici ni rastre sobre el possible parador de la Silvia.

Cartell de desaparició de Silvia Soriano / Policia d'Amsterdam

Cartell de desaparició de Silvia Soriano / Policia d'Amsterdam

Esperant que es compleixi la millor de les hipòtesis, fan una crida a la col·laboració ciutadana per buscar pistes sobre la jove desapareguda.

Demanen col·laboració ciutadana per buscar la jove de 25 anys

De fet, van ser diversos testimonis qui, després de veure l'anunci i la seva foto per les xarxes socials i carrers de la ciutat, van avisar la policia que havien vist una dona amb les mateixes característiques físiques de la Silvia en un alberg de persones sensesostre de la ciutat, informen també mitjans locals. La possibilitat, que no es descarta, ha estat recolzada per fonts properes a la família de la noia, que han confirmat que fa anys va patir una pèrdua de consciència que podria explicar la seva desaparició i una desorientació de diversos dies.

Silvia Soriano / Cedida

Demanen col·laboració ciutadana per trobar Silvia / Cedida

Tant la família com la parella de la Silvia són a Amsterdam acompanyant el treball policial. De la jove s'ha pogut saber que és llicenciada en filologia francesa, apassionada dels idiomes i molt connectada amb els seus orígens a Iecla, encara que fa anys que viu lluny del lloc que la va veure néixer. Per la seva part, el Consolat d'Espanya a Amsterdam manté contacte amb les autoritats locals i l'entorn de la noia, segons fonts del Ministeri.