El cas Madeleine McCann, molt a prop de ser resolt. La nena britànica va desaparèixer fa poc més de 16 anys, el 3 de maig de 2007, a l'Algarve portuguès, quan passava les vacances d'estiu amb els seus pares Kate i Gerry en un complex turístic a Praia da Luz. Ara, a petició de les autoritats alemanyes i amb presència d'agents anglesos, l'operatiu de la policia lusitana busca la petita a la presa de l'embassament d'Arade, a uns 50 quilòmetres de distància d'on va ser vista per darrer cop amb vida Madeleine. A més, era un dels llocs freqüentats pel principal sospitós, Christian Brueckner.

La cerca va iniciar-se aquest dilluns a tota la zona de l'embassament d'Arade, al sud de Portugal. En un primer moment els agents van identificar els punts clau per dur a terme el dispositiu i ara un ampli desplegament policial intenta trobar qualsevol pista que permeti resoldre el cas 16 anys després. Temps al qual han aparegut diverses noies dient que eren Madeleine McCann, com la polonesa Julia Faustyna de 21 anys, l'estudiant de Manchester Harriet Brooks, i Embla Jauhojärvi, una noia sueca que vivia als carrers de Roma i també assegurava ser la nena desapareguda l'any 2007.

Christian Brueckner, el principal sospitós del segrest

En qualsevol cas, després d'anys d'investigació, la policia busca proves i pistes que puguin incriminar o no l'alemany Christian Brueckner, el principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann. La Fiscalia de Braunschweig treballa amb la teoria que la petita va morir a mans d'aquest home, qui té un ampli historial de crims per abusos sexuals i pederàstia, alguns d'ells a Portugal.

Recerca de Madeleine McCann al sud de Portugal / LUIS FORRA - EPA - EFE
Recerca de Madeleine McCann al sud de Portugal / LUIS FORRA - EPA - EFE

A més, va ser extradit des de la república lusitana a Alemanya l'any 2017 acusat d'un cas d'abús sexual a menors a Grècia. La investigació dels seus moviments va demostrar, pel rastre del seu telèfon mòbil, que es trobava a prop del complex de vacances on estaven els McCann la nit que Madeleine va ser segrestada.

Misteri amb els pares de Madeleine

La desaparició de Madeleine McCann a Portugal ha estat plena d'inculpacions, fins i tot a la família. A la nena se li va perdre la pista quan estava a l'apartament on estiuejava amb els seus pares i els seus germans, dos bessons de 2 anys, mentre els progenitors sopaven amb un grup d'amics al mateix complex turístic. Des d'aleshores, el cas ha seguit diferents línies d'investigació, teories i sospitosos.

Imatge d'arxiu de la petita Madeleine McCann/ MERCURY PRESS / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
Imatge d'arxiu de la petita Madeleine McCann/ MERCURY PRESS - ZUMA PRESS - CONTACTOPHOTO

Tant és així, que una idea que va defensar l'inspector portuguès que va portar el cas, Gonçalo Amaral, va ser que la mort fos accidental a mans dels pares. Fins i tot va arribar a publicar un llibre amb les seves hipòtesis i va portar els pares a un conflicte que va acabar als tribunals. Ara, s'espera que la Policia de Portugal aconsegueixi trobar alguna pista per poder donar per resolt el cas de Madeleine McCann 16 anys després de la seva desaparició.