Ampli desplegament dels serveis d'emergències i dels cossos de seguretat per trobar dos adolescents, de 16 i 17 anys, que aquest divendres van desaparèixer als voltants de la platja d'El Confital, a Las Palmas de Gran Canària. Els nois havien sortit a pescar per aquesta zona de la badia, però cap al tard se'ls va perdre la pista, ja no va haver-hi manera de contactar amb ells i tampoc van tornar a casa. Cap a les set de la tarda, els familiars van alertar de la seva desaparició al Centre Coordinadors d'Emergències i Seguretat (Cecoes) 1-1-2 i es van mobilitzar diversos recursos per tal d'intentar localitzar-los.

Els equips de rescat han trobat les canyes i els telèfons mòbils

Fins a la zona, un lloc de difícil accés a tocar de la base militar de La Isleta,  es van desplaçar Bombers de Las Palmas de Gran Canària, efectius militar i de la Policia Local, que van fer una primera inspecció ocular amb prismàtics per si veien els dos adolescents. Va ser en aquest moment, quan van localitzar els seus objectes personals. Concretament, hi havia les canyes i els seus telèfons mòbils, però ells no hi eren. Davant aquesta circumstància, es va començar a buscar els dos joves per terra, mar i aire. La principal hipòtesi és que s'haurien vist sorpresos per un cop de mar i haurien caigut a l'aigua.

Aquest dissabte, després que no se'ls hagi pogut trobar durant la nit, s'ha mantingut la cerca. S'han activat Bombers del parc zonal del port, militars de la base de La Isleta, el Servei Aeri de Rescat (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire, efectius de Salvament Marítim, de la Policia Local de Las Palmas de Gran Canaria, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i del Servei d'Urgències Canari (SUC). També s'hi han desplegat la unitat de drons dels Bombers i el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, a més de diversos helicòpters i de dues patrulles de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim. De moment, encara no hi ha cap rastre d'ells. Durant la recerca, dos efectius de Salvament Marítim han resultat ferits lleus i han requerit assistència mèdica.