El jutjat penal 1 de Barcelona ha ordenat aquest dijous que els Mossos d’Esquadra i les altres policies que operen a Catalunya detinguin, si el troben, a Albert Cavallé, el més famós dels “estafadors de l’amor” de Catalunya. Cavallé havia de presentar-se aquest dimecres, 31 de maig, a un judici per, com és habitual, un delicte d’estafa, però no es va presentar ni va justificar, ni ell ni el seu advocat, aquesta absència. 

La Fiscalia va sol·licitar aquesta mesura al jutge, que aquest matí l’ha signat i dictat. L’ordre judicial ordena buscar i detenir a Albert Cavallé i fer-lo ingressar a una presó a l’espera que sigui entregat al jutge per tal de poder celebrar el judici. Com que la pena de presó que es demana per ell supera els dos anys de presó no es va poder celebrar la vista sense l’acusat. Aquest especialista de la mentida i l’engany va deixar plantat el jutge i totes les parts, també la víctima d’aquesta nova presumpta estafa. 

De manera paral·lela a l’ordre de detenció, l’advocat de Cavallé ha comunicat al magistrat que la seva intenció és que l’acusat es lliuri de manera voluntària davant del jutge. De totes maneres, això tornarà a dilatar el procés, havent de dictar, de nou, una altra data pel judici contra ell. 

Pendent de més judicis

Si bé ja són moltes les causes que aquest home acumula en diversos jutjats -alguns casos ja s’han resolt, alguns d’ells amb l’absolució- ara es jutja l’estafa que va fer, suposadament, a una de les víctimes, de 850 euros, que li va demanar en forma de préstec en dues ocasions i que mai va arribar a tornar. Com en els altres casos, la defensa d’Albert Cavallé nega els fets i assegura que en cap cas va estafar a cap persona. Caldrà veure com avança aquest nou cas de l’estafador de l’amor i si els Mossos el localitzen i el detenen -no seria el primer cop- abans que ell s’entregui a un jutjat.