Una dona de 94 anys va patir una brutal agressió en una residència d'Arganda del Rey, a Madrid, per part d'una treballadora. La María va ser bufetejada i subjectada amb força per una cuidadora del centre durant una matinada de principis de setmana. L'anciana només havia trucat al timbre que té a l'habitació perquè una auxiliar vingués i li posés una crema per les rascades que li havien provocat els bolquers. Però la sanitària es nega a fer-ho i al final l'acaba atacant i provocant hematomes i ferides als braços, les galtes i el front, a més d'altres més petits per la resta de la cara.

La nonagenària va intentar-se defensar del maltractament de l'auxiliar

La seva neta ha denunciat a xarxes socials el deplorable succés i ha explicat que des de la residència, la presumpta agressora va justificar que "la seva àvia es va autolesionar". Aquest argumentari no ha acabat de convèncer la família i, segons ha narrat a Antena 3, l'anciana va demanar auxili quan va començar a colpejar-la "però la treballadora li va contestar: pots cridar tot el que vulguis, estic sola en aquest torn i ningú t'escoltarà". La nonagenària va intentar defensar-se de la brutal pallissa que la auxiliar li va proferir, no tant potser per les fortes empentes, sinó pels danys i dolor que li pot proferir a una dona d'avançada edat una agressió violenta.

"Tenia els cinc dits marcats, ferides en l'avantbraç. Van baixar i van dir, aquí ha passat una cosa molt greu", ha explicat la filla al mitjà citat, després que les auxiliars del torn de matí veiessin la resident amb la cara marcada i amb hematomes. Van comunicar-ho a les seves superiors, però no van avisar a la família. Aquest va ser el primer punt que va fer esclatar la fúria de la seva filla quan va anar a visitar-la tan sols dos dies després i va veure les ferides que presentava al rostre.  

La María, de 94 anys, és dependent, però segons la família no presenta cap demència important. De fet, s'orienta perfectament i no té oblits recurrents. Un cop la seva filla va tenir constància dels fets, va portar-la al metge, que li va fer un part de lesions amb el que van interposar la denúncia. El jutjat de guàrdia d'Arganda del Rey ja té constància del succés i la família, a més, ha reclamat davant la Comunitat de Madrid l'agressió a la nonagenària. L'administració ha obert un expedient informatiu per esclarir què va passar aquella matinada a la residència.