La Policia Nacional espanyola ha detingut onze persones relacionades amb dues bandes llatines que durant els darrers mesos han protagonitzat diversos atacs molt violents als carrers de Saragossa. En tots els casos, els joves van fer servir armes blanques i tots van ser identificats com membres dels Dominican Don't Play (DDP) i dels Black Panther, dos grups rivals que en altres ocasions també han protagonitzat trifulgues entre ells. Els sospitosos estan acusats dels delictes de lesions, temptativa d'homicidi, robatori amb violència i atemptat contra agent de l'autoritat; quatre ja han ingressat a la presó de manera provisional. 

Diversos atacs molt violents 

Les agressions van començar a finals de novembre. El dia 29 d'aquell mes, un jove va ser acorralat per un grup quan caminava pel carrer Silvestre Pérez. L'atac va començar a cops de puny, fins que un dels presumptes agressors li va provocar un gran tall al cap amb un matxet. Per aquesta ferida, la víctima va necessitar assistència mèdica urgent i va ser evacuat a l'Hospital Miguel Servet on va ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Tres mesos més tard, encara continua recuperant-se de les lesions sofertes. 

La investigació dels agents els va portar a identificar com a responsables d'aquest brutal atac tres joves, tots dels Dominican Don't Play. Un d'ells, de 29 anys, va ser l'autor material de la ganivetada, i va ser posat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia, mentre que els altres dos, menors d'edat, van ser lliurats als seus tutors legals, donant compte dels fets a la Fiscalia de Menors. 

bandes llatines saragossa (1)
Un dels ganivets fets servir durant les agressions / Policia Nacional. 

Els dies 22 i 23 de desembre van tenir lloc dues agressions més amb quatre víctimes. En el primer cas, dos joves que es trobaven pel passeig Echegara y Caballero van ser abordats per un grup d'encaputxats que els volia robar. Com que es van resistir, els lladres els van atacar, provocant una profunda ferida a la cama d'una de les víctimes amb un ganivet de grans dimensions, havent d'ingressar a l'hospital per la gravetat de la lesió. L'endemà a la nit, una parella va ser assaltada al carrer Delicias. Els atacants van fer servir ampolles de vidre, ganivets i cops de puny per a agredir-los, enviant un dels joves a l'UCI de l'Hospital Miguel Servet amb cinc punyalades

La policia va esbrinar que els autors havien estat els mateixos en tots dos casos: tres joves de 23, 27 i 29 anys de la banda llatina Black Panther. Per a detenir-los es va sol·licitar una ordre d'entrada al pis on tenien la seva base d'actuacions, al barri de Las Fuentes, i es va comptar amb la col·laboració dels agents del Grup d'Operacions Especials atenent la perillositat dels individus. Tots tres van acabar en presó provisional després de passar a disposició judicial. 

Van agredir a un policia fora de servei 

L'últim dels casos dels quals es té constància va tenir lloc el passat 11 de febrer. Aquell dia, dues parelles estaven esperant un taxi a l'avinguda de Las Torres quan van ser atacats per un grup de deu persones. Els blancs de l'agressió eren els dos homes, els qui van quedar inconscients a terra degut a la brutalitat dels atacants. Un policia nacional fora de servei que passava pel carrer va decidir intervenir. Es va identificar com a agent de l'autoritat, però això no va dissuadir els agressors; al contrari, el van atacar entre tots, provocant-li una fractura al nas i politraumatismes per tot el cos després de clavar-li cops de puny i puntades de peu sense pietat. 

Els investigadors van poder identificar cinc dels deu agressors, tres d'ells menors d'edat, però tots pertanyents a la banda Dominican Don't Play. Tots cinc van ser detinguts, ingressant a la presó un dels majors d'edat, mentre que els menors van quedar sota la tutela dels seus pares amb notificació dels fets a la Fiscalia de Menors. 

A hores d'ara, la investigació continua per part del Grup d'Homicidis, el Grup de Menors i la Brigada Provincial d'Informació de Saragossa de la Policia Nacional, per poder esbrinar les circumstàncies exactes de tots aquests fets, amb l'objectiu també de poder desarticular aquestes dues bandes que fa temps que operen als carrers de la capital de l'Aragó.