Violent robatori a Vilanova i la Geltrú (Garraf). Els Mossos d'Esquadra van detenir la matinada del passat divendres 5 de maig dos homes, de 22 i 24 anys, respectivament, per amenaçar amb una navalla un altre individu per sostreure-li el telèfon mòbil. El furt s'hauria quedat en només això, però amb el que no comptaven els lladres és que la víctima va resistir-se i no els hi va voler donar l'aparell. La resposta dels arrestats va ser extrema, tant que van apallissar-lo fins que li van poder prendre.

Els lladres van apropar-se a la víctima amb l'arma blanca a la mà i, com que no els donava el seu telèfon mòbil, van decidir colpejar-lo violentament i el van immobilitzar, moment al qual li van sostreure l'aparell electrònic. La policia catalana va rebre poc després l'avís i es va traslladar a la rodalia d'on s'havia produït el robatori. Els dos sospitosos són coneguts pels Mossos d'Esquadra, per actes similars, i els agents no van trigar a localitzar-los i detenir-los al bell mig de Vilanova i la Geltrú. A més dels dos arrestats, una tercera persona, una dona, està sent investigada com a coautora dels fets. Això és, fonamentalment, perquè va vigilar durant l'atracament perquè no vingués ningú mentre cometien el delicte.

Dos homes a presó i la dona investigada per vigilar durant el robatori

Els dos homes detinguts acumulen una vintena d'antecedents, set d'aquests per robatori amb violència i intimidació. Per tot això, després de prestar declaració davant dels Mossos d'Esquadra van passar a disposició judicial i ja han ingressat a presó. La dona, com ja s'ha dit, va ser, presumptament, coautora dels fets i està sent investigada en aquests moments. Aquesta actuació policial s'emmarca en un dispositiu especial iniciat a principis d'any que té com a objectiu la lluita contra la multireincidència delictiva al centre de la capital del Garraf, especialment pel que fa als robatoris amb violència