Incident greu aquest vespre a Vilanova i la Geltrú, al Garraf. Els Mossos d’Esquadra, amb agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), han detingut un home que havia amenaçat a agents de la policia local des de casa seva amb una arma de foc. Finalment ha pogut ser arrestat. Els fets han arrencat quan els agents de la policia local de Vilanova i la Geltrú han pogut identificar l’home, que ahir s’havia saltat i escapat d’un control policial

Amenaces a la policia amb una arma de foc

Després de poder ser identificat, els agents s’han desplaçat fins al carrer de la Cadernera, a Vilanova i la Geltrú, per tal de retirar el vehicle que va ser utilitzat per saltar-se el control. En el moment que s’ha activat el servei de grua i que els agents es volien endur el vehicle, l’home, segons ha pogut saber ElCaso.cat, ha amenaçat als policies amb una arma de foc des de la finestra de la casa. Els agents han demanat reforç per tal de poder-lo detenir.

Durant l’incident, l’home ha llençat un gos de raça perillosa contra un agent dels Mossos, que ha hagut de ser traslladat a un centre mèdic i ha hagut de rebre punts de sutura a les ferides. Finalment, veient que l’home seguia atrinxerat a casa seva, i amb la sospita que podia tenir una arma de foc, que l’havia exhibit estona abans, s’ha decidit activar el GEI dels Mossos d'Esquadra. 

L’home s’ha acabat lliurant al GEI

La negociació d'un membre de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) amb l’home ha funcionat i finalment s’ha lliurat de manera voluntària, podent ser arrestat. L’home, de nacionalitat espanyola i amb antecedents per violència domèstica, està acusat, com a mínim, d’un delicte d’amenaces, a l’espera que la investigació dels Mossos d’Esquadra pugui aclarir també si ha comès més delictes, com l’atemptat contra agents de l’autoritat, per haver llençat un gos contra la policia i també per tinença il·lícita d’armes.