Cinc nois, tots de nacionalitat espanyola, van donar una brutal pallissa a un home, també nacional, a la sortida d'uns bars musicals a la plaça del Sol de Figueres (Alt Empordà) la matinada d'aquest 15 d'octubre, segons ha pogut confirmar ElCaso.cat de fonts policials. L'agressió, amb una violència extrema on tiren per les escales a la víctima i li donen puntades de peu a la cara, va ser enregistrat en vídeo per les persones allà presents i va fer-se viral a xarxes socials. Tot i això, no va haver-hi denúncia de l'atac, però els Mossos d'Esquadra, amb la gravació penjada a diferents plataformes, va obrir una investigació d'ofici. Ha culminat aquest dimarts amb la identificació i detenció de tres sospitosos, dos de 30 anys i un de 18. La policia catalana no descarta més arrestos atès que els autors de l'esbatussada van ser cinc i, per tant, la recerca dels altres dos no es dona per tancada.

Cinc persones van agredir l'home i li van causar lesions greus

Tres dels cinc presumptes autors dels fets han estat detinguts, dos d'ells amb diversos antecedents policials. L'arrest va ser per l'autoria de les lesions greus causades durant l'agressió que va patir l'home a la ciutat cap a les cinc de la matinada. Al vídeo, on es pot veure la brutalitat de la pallissa, s'observa com el persegueixen i l'escridassen fins fer-lo caure a les escales i començar a donar-li cops de puny. Mentre la víctima s'agafa a la barana dos persones més comencen a donar-li puntades de peu al cap amb extremada violència. Un dels nois torna per barallar-se verbalment, mentre un altre gairebé el deixa inconscient amb un contundent cop de peu a la cara. Tot i la duresa de les imatges, l'afectat no va presentar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra o d'altre cos policial de Catalunya, pel que sembla que va ser un enfrontament entre coneguts per alguna baralla anterior.

La gravació es va fer viral i la policia catalana va decidir actuar. En aquest cas, les xarxes socials van ser efectives i van provocar que els Mossos d'Esquadra obrissin una investigació d'ofici. Falten dues persones més per identificar i detenir. Respecte als tres nois arrestats a primera hora d'aquest dimarts per la pallissa, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i el magistrat va decretar la seva llibertat provisional amb càrrecs.