Una mare anglesa de 34 anys ha advertit públicament sobre el perill de la cirurgia estètica a què es va sotmetre per recuperar l'abdomen pla després de l'embaràs. L'abdominoplàstia, que li va costar al voltant de 4.200 euros, li va deixar "un forat a l'estómac" que ha hagut d'operar-se de nou davant del perill d'infecció. "Va ser una carnisseria", ha declarat ella mateixa als mitjans locals, on ha llançat un avís a les persones amb intenció d'operar-se perquè siguin prudents.

L'advertència d'una mare sobre la cirurgia estètica

Emma Bestall, es va desplaçar fins a un país de l'est d'Europa -no ha concretat quin- per sotmetre's a una abdominoplàstia, quan va perdre quatre quilos i mig després de donar a llum i quedar amb la pell de la panxa flàccida. Mare de tres fills i resident de la ciutat anglesa de Sleaford, explicava a The Mirror, que no li agradava la "protuberància" que es veia a la seva panxa, per la qual cosa va decidir passar per sala d'operacions per a un "ventre pla".

Tres anys d'investigació per internet més tard, la dona va triar una clínica i va volar fins allà per a la intervenció, que va tenir lloc el mateix dia. Ella mateixa confessava estar "bastant ansiosa quan l'estaven anestesiant" i relatava: "tan aviat com em vaig despertar, no podia creure el que m'havia fet. Em feia tant de mal que no podia caminar ni anar al lavabo. Em vaig despertar en agonia i vaig plorar fins que em van donar morfina". A més, admetia que no es va atrevir a mirar-se l'abdomen en una setmana i mitja, ni tan sols quan li feien les cures, perquè "no podia suportar".

Li va arruïnar la vida: "Va ser una carnisseria"

Poc després de rebre l'alta a la clínica, Bestall va tornar al Regne Unit, però deu dies més tard es va adonar que alguna cosa no anava bé. Malgrat netejar i curar la ferida segons les instruccions, va començar a notar que s'infectava, traspassant els embenats, per la qual cosa va haver d'anar directament a urgències, des d'on va ser traslladada a l'hospital de la ciutat de Nottingham. Allà, els metges van haver d'obrir-li tant la panxa que van necessitar pell de la cuixa per cobrir el forat.

La cirujía li va deixar un forat en la panxa / Cedida

La cirurgia li va deixar un forat en la panxa / Cedida

Finalment, es va sotmetre a la teràpia anomenada VAC, tancament assistit per buit, amb el qual ajudava a curar la ferida, quedant-li una cicatriu de sis centímetres de grossor. I ara, sis mesos, després, continua anant a revisió a l'hospital de Nottingham i ha decidit advertir a altres persones per conscienciar sobre els riscos de la cirurgia estètica abans de decidir passar per la sala d'operacions. Encara que la cicatriu s'ha curat, assegura que la va afectar a la salut mental "més dels que podria haver imaginat".

Encara que la seva parella Liam, de 37 anys, intenta convèncer a l'Emma que el seu cos no té res de dolent, ella assegura que no li agrada tant com abans de sotmetre's al procediment: "No em sento còmoda a la meva pell i sento que estic embolicada en cinta adhesiva. Estic lluitant contra el meu cos i això és horrible. La gent em felicita i em molesta perquè no han vist com és realment". I malgrat que el dolor ha quedat enrere, diu sentir-se atapeït i incòmode, a més de l'enorme cicatriu. Rematava amb un: "Va ser una carnisseria".