Balaguer va ser el passat divendres l'escenari del brutal atac de dos pitbulls que va deixar una dona malferida i el seu gos mort. Els fets van tenir lloc a quarts de deu del matí, quan la víctima estava passejant el seu cadell tranquil·lament a la llera del riu Segre. De sobte, dos pitbulls van anar directament corrent cap a ells i van començar a atacar l'animal sense pietat. La propietària el va intentar agafar per defensar-lo, però no només no va poder evitar les ferides del seu gos, sinó que també va resultar ferida ella a la mà.

Els pitbulls anaven deslligats i sense morrió

Un cop van rebre l'avís, agents de la Guàrdia Urbana van anar fins al lloc dels fets, però la víctima i el seu gos ja no hi eren. Sí que hi era, però, el propietari dels pitbulls, que els portava deslligats i sense morrió, podent atacar qualsevol persona que passava per allà. Els policies van identificar l'home i van comprovar que els animals no tenien llicència, motiu pel qual li van ordenar que els portés a casa i que ell anés a comissaria per poder denunciar-lo. 

Un cop a les dependències policials, els agents el van informar que quedava denunciat per portar els dos gossos deslligats, sense morrió i sense la llicència necessària. A més, li van comunicar que, en tenir ja denúncies prèvies pels mateixos motius, era molt probable que s'acordés la retirada dels gossos la pròxima setmana. Per això el van instar a fer-ho abans de forma voluntària, però ell s'hi va negar, segons ha avançat el diari La Manyana.

El cadell va acabar morint per l'atac dels pitbulls

Paral·lelament, la víctima de l'atac dels pitbulls va anar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Balaguer a denunciar l'incident. La dona portava un informe de lesions seu després de rebre atenció mèdica i un document del veterinari on acreditava la mort del seu gos per la gravetat de les ferides provocades per l'atac dels pitbulls. Automàticament, en tenir-ne coneixement, la Guàrdia Urbana de Balaguer va decretar el decomís dels pitbulls a l'espera de la resolució de l'expedient que ja havia obert l'ajuntament i de la denúncia presentada per la dona.