Un home i una dona han estat detinguts a la localitat murciana d’Águilas acusats d’haver ferit amb diverses ganivetades un avi de vuitanta anys durant un robatori a casa seva. La víctima va quedar abandonada, dessagnant-se al mig del passadís, mentre els presumptes lladres fugien amb el botí. L’avi va haver de ser ingressat d’urgència a l’hospital, on va arribar amb pronòstic molt greu.

L'incident ha ocorregut aquest divendres al voltant de les dues de la tarda a l'interior del domicili de la víctima, situat al carrer Ramón y Cajal de l'esmentada localitat. Segons les primeres investigacions, l'avi coneixia els seus presumptes agressors, els quals es van enfrontar a ell després que els deixés passar. L'home es va adonar que li estaven intentant robar, i es va encarar amb ells. Durant la discussió, un dels arrestats va treure un ganivet de grans dimensions i li va assestar diverses ganivetades al coll.

Salvat per un veí 

Després de ferir la víctima, els arrestats van fugir del lloc dels fets, deixant-lo dessagnant-se. Un dels veïns de l'avi, que havia sentit l'aldarull de la baralla, va anar a investigar què havia passat, i es va trobar la porta d'entrada oberta i molta sang per tot arreu. Espantat, va trucar immediatament als serveis d'emergència, informant que el seu veí havia estat agredit amb arma blanca.

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Virgen de la Arrixaca, on va haver de ser sotmès a una cirurgia d'urgència i posteriorment ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on es troba en estat greu. Mentrestant, els agents de la Guàrdia Civil, que també van acudir a l'avís del 112, van posar en marxa un dispositiu de recerca per trobar i detenir els presumptes autors de l'agressió.

Només un parell d’hores després de cometre el robatori, els agents de la Benemèrita van localitzar els presumptes lladres, tots dos de nacionalitat espanyola, i els van detenir acusats de temptativa d’homicidi i robatori amb violència. Ambdós van ser traslladats a dependències policials a l’espera de passar a disposició judicial.