Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 40 anys que el passat diumenge es van veure implicats en una baralla que va estar a punt d'acabar amb la vida d'una persona a la localitat de Cervera, a la Segarra. Els fets van tenir lloc a primera hora del matí, quan el 112 va rebre l'alerta per un enfrontament entre diverses persones al carrer Duran i Santpere que havia deixat algú ferit. Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i agents de la Policia Local de Cervera i dels Mossos d'Esquadra.

La víctima tenia quatre ferides per arma blanca

En arribar a l'escenari de la baralla, els cossos d'emergències es van trobar un noi malferit que tenia quatre ferides per arma blanca. Ràpidament, els sanitaris el van atendre al lloc dels fets i, un cop estabilitzat, el van traslladar en ambulància fins a l'Hospital d'Igualada. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació dels fets per saber qui era l'autor. La declaració dels testimonis i les primeres informacions van apuntar que l'atac l'haurien comès dos homes durant una baralla i que un d'ells hauria fugit en cotxe, del qual van aconseguir facilitar la marca, el model i el color. Això va provocar que el poguessin localitzar a Tàrrega i que una patrulla l'aturés i el pogués detenir poc després.

La investigació per tal de trobar l'altre agressor va seguir el seu curs i va poder ser detingut l'endemà dilluns al matí. Aquest segon detingut ja havia estat identificat el matí dels fets en un lloc proper abans de cometre l'agressió. Els dos detinguts, de 40 anys i amb diversos antecedents policials, han passat a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera. Tot i que en un primer moment se'ls acusava de lesions, l'estat de gravetat del ferit ha fet que se'ls acabi investigant com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa.