Les condicions meteorològiques a Catalunya han provocat un accident múltiple que ha tallat per complet la carretera C-32 en sentit Barcelona (sur) a l'altura de Pineda de Mar, al Maresme, provocant danys als vehicles i llargues cues. De moment hi ha una trentena de persones ferides i que no consta cap víctima mortal.

Brutal accident a Calella després d'una pedregada

El Servei Català de Trànsit advertia aquesta tarda, cap a dos quarts de vuit, que un accident ha tallat tot el carril de la via C-32 en sentit sud a l'altura de Calella i dos carrils en sentit nord després d'un aparatós accident amb almenys cinquanta vehicles implicats. Afegien a més que hi havia hagut una forta pedregada i demanaven molta prudència als conductors que haguessin de travessar el tram afectat. Poc després, els Bombers de la Generalitat han informat que s'hi han traslladat amb nou dotacions per valorar i assistir a les persones implicades.

 

Segons dades provisionals del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, hi ha una trentena de persones ferides, la majoria de caràcter lleu, tot i que tres estan greus, i no s'ha informat de cap víctima mortal. El que sí que es pot apreciar en les espectaculars imatges compartides pels mateixos Bombers i en algun vídeo publicat a les xarxes socials per part d'algun testimoni són els grans danys materials. Almenys quinze vehicles es poden veure aturats, amb els llums d'emergència i amb posicions derivades del xoc en cadena, que ha fet que diversos cotxes es desviessin.

Accident amb tres morts a Barberà del Vallès

Els fets recorden a un accident múltiple que va tenir lloc el passat 24 de gener a Barberà del Vallès, al Vallès Occidental, on van morir tres persones i diverses persones van resultar ferides. El sinistre va tenir lloc cap a les tres de la tarda, quan diversos conductors avisaven els serveis d'emergències d'un xoc múltiple al punt quilomètric 148 de l'AP-7, a l’altura de Barberà del Vallès, en sentit Tarragona. El conductor d'un camió va encalçar un turisme, provocant un accident en cadena i acabant amb l'incendi d'un dels cotxes. 

A conseqüència de l'incident, tres persones van morir: l’ocupant del cotxe cremat i els dos passatgers posteriors d’un dels altres turismes. Com a responsable de les tres morts, els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor del camió per tres delictes d'homicidi imprudent, tal com van informar hores després dels fets. També hi va haver deu persones ferides de diversa consideració: una en estat crític, que va ser traslladada a l’hospital Parc Taulí de Sabadell; una en estat greu, ingressada a la Mútua de Terrassa i sis menys greus, que van ser traslladades a diversos centres sanitaris.