Un aparatós accident ha deixat tres víctimes mortals després d'un sinistre múltiple amb quatre turismes, un dels quals s'ha incendiat, i un camió implicat, a l'AP-7 a Barberà del Vallès, al Vallès Occidental. També han resultat ferides diverses persones i el xoc ha deixat, a més, cues de més de deu quilòmetres que han congestionat diversos trams de la via. Finalment, el conductor del camió ha estat detingut com a autor de tres homicidis imprudents.

Detenen el camioner de l'accident amb tres morts a l'AP-7 per homicidi

Tal com informa el Servei Català de Trànsit, s'ha rebut un avís d'accident quan faltaven pocs minuts per a les tres de la tarda. Diversos conductors alertaven d'un xoc múltiple que ha resultat ser mortal al punt quilomètric 148 de l'AP-7, a l’altura de Barberà del Vallès, al Vallès Occidental, en sentit Tarragona. Per donar cobertura a la incidència s'han activat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i sis ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques, SEM.

Quatre cotxes i un camió xoquen a Barberà del Vallès

Per causes que encara s’estan investigant, s’ha produït una col·lisió per encalç amb quatre turismes i un camió implicats que, a més, ha acabat amb l'incendi d'un dels cotxes. A conseqüència de l’accident, tres persones han mort: l’ocupant del cotxe cremat i els dos passatgers posteriors d’un dels altres turismes. Com a responsable de les tres morts, els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor del camió per tres delictes d'homicidi imprudent, tal com han informat cap a les vuit del vespre.

A més, hi ha deu persones més ferides de diversa consideració: una en estat crític, que ha estat traslladada a l’hospital Parc Taulí de Sabadell; una en estat greu, ingressada a la Mútua de Terrassa i sis menys greus, que han estat portades als hospitals Parc Taulí, al de Terrassa i a la Mútua de Terrassa. Un altre ferit, en estat lleu, ha anat al CUAP Sant Fèlix de Sabadell, mentre la darrera persona ferida ha estat donada d'alta in situ

Diversos conductors i usuaris de l'AP-7 han compartit impactants imatges i vídeos del lloc dels fets, on es veia el turisme en flames i el camió aturat enmig de la carretera.

Pel que fa a l’afectació viària, l’AP-7 s’ha tallat en sentit Tarragona durant gairebé una hora. Posteriorment, s’ha obert primer un i després dos carrils a la circulació. Hi ha hagut un màxim de 13 km de cues, en sentit sud i 7 en sentit nord. També s’ha vist afectada de retruc la C-17 a Parets del Vallès, amb 4 km més d’aturades fins a enllaçar amb l’AP-7. En aquests moments, hi resta un carril tallat  i es mantenen uns 8 km de cues sentit Tarragona.

Un noi mor en xocar amb un senglar a Abrera

Amb aquestes tres morts són deu les víctimes mortals que han perdut la vida en accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya enguany, segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit. L'última, de fet, va passar tot just diumenge, quan un motorista va morir en xocar amb un senglar a Abrera, a la carretera BV-1201. 

Cap a dos quarts de dotze del matí, els Mossos d'Esquadra rebien l'avís des de la localitat del Baix Llobregat i van activar tres patrulles, a més de dues dotacions dels Bombers i dues ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM. Tot i els esforços dels sanitaris, el noi va perdre la vida.