Els Mossos d’Esquadra han detingut un camioner 54 anys i de nacionalitat espanyola per haver provocat un accident mortal per una baralla al voral de l’autopista AP-7, a Agullana, a la comarca de l’Alt Empordà. També s’ha denunciat un segon conductor, de 48 anys i també de nacionalitat espanyola, per la seva implicació en la baralla. Segons ha explicat la policia catalana aquest matí, els dos camioners es van enfrontar durant la seva circulació i després de perseguir-se, van aturar els camions al voral de l’AP-7 i van baixar per barallar-se. Mentre discutien al voral, un d’ells va agafar unes tisores i va ferir a l’altre a la zona abdominal. Per aquest motiu se’l va detenir per un presumpte delicte de lesions i el ferit va ser traslladat a l’hospital de Figueres on ha estat atès pels serveis mèdics, tot i que no es pateix per la seva vida.

L’estacionament dels seus vehicles mentre ells resolien a cops el seu enfrontament va provocar un accident on es van veure implicats un cotxe i un tercer camió. El sinistre va provocar un mort: el conductor del cotxe que va impactar contra un dels camions aturats de manera irregular al voral. Els fets van passar aquest dimecres, 26 de gener, quan faltaven pocs minuts per les set de la tarda, quan els agents van ser requerits per un accident entre diferents camions a l’AP-7 al punt quilomètric 8,2 en sentit cap al nord a la població d’Agullana, a l'Empordà.

Quan els agents de Trànsit van arribar al lloc dels fets van observar els dos camions aturats ocupant part del carril dret de circulació i el voral i van confirmar que per culpa d’aquesta aturada s’havia provocat l’accident que ha acabat de manera tràgica

S’investiga el tercer camioner

A més dels dos camioners denunciats, i un d’ells detingut per originar un greu risc per a la circulació, per un delicte d’homicidi per imprudència greu i un delicte de danys i lesions, la investigació dels fets segueix oberta per determinar la responsabilitat del tercer conductor del camió, implicat en l’accident mortal.

Segons han informat els Mossos aquest dijous al matí, el detingut passarà pròximament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. L’altre conductor, investigat també per haver propiciat l’accident, serà citat per declarar quan estigui donat d’alta hospitalària i pugui sortir de l’hospital.

Distracció mortal a l'AP-7 a Barberà del Vallès

Els Mossos d’Esquadra estan enllestint l’atestat de l’accident dilluns a la tarda va deixar tres víctimes mortals i una desena de ferits, un d’ells, en estat crític, a l’AP-7, a l’altura del terme municipal de Barberà del Vallès. Després d’analitzar l’accident, els agents de trànsit de la policia catalana van detenir el conductor del camió que va provocar l’accident múltiple i estan investigant si el conductor es va distreure i per això va impactar contra un cotxe que portava davant.