Amb la llum del dia, i ja sense joves beguts, el Parc del Castell de l'Oreneta del barri de Sarrià de Barcelona, es desperta amb un aspecte deplorable. Si ahir a la nit ElCaso.cat informava que un grup nombrós de joves estava celebrant un botellón, aquest matí la imatge que presentava el parc era aquesta: bosses de plàstic, ampolles de plàstic i vidre i tota mena de brossa.

Els joves que ahir van participar d'aquesta festa il·legal i improvisada van marxar sense ni recollir el que havien consumit. Van entrar, com fan cada dijous, carregats d'ampolles en bosses de plàstic de color verd, però en van sortir amb les mans a la butxaca.

Parc Oreneta Botellon Barcelona 3

Ampolles de vidre, de plàstic i tota mena de brossa a la zona del botellón del Parc de l'Oreneta / Cedida

Ni distància social, ni toc de queda ni neteja

La brossa es va quedar a l'interior del parc que els va servir com amagatall per celebrar un botellón saltant-se totes les mesures anticovid com la distància social i els grups de màxim sis persones i també el toc de queda nocturn.

La trobada va arrencar al vespre i es va allargar fins ben entrada la matinada. Tot i les trucades dels veïns i d'algunes altres persones, la Guàrdia Urbana no va intervenir ni desallotjar la festa.

Aquestes trobades són habituals de cada dijous al vespre. Segons van explicar alguns dels assistents al botellón, entre els joves que hi participen, alguns de poc més de 18 anys, hi ha els universitaris que estan en residències de la zona i també altres que es desplacen des d'altres punts de la ciutat de Barcelona. Un cop acabada la festa, alguns d'ells marxen amb motocicletes o amb taxis i VTC, tal com va poder comprovar des del mateix parc ElCaso.cat.

Un grup de joves marxa corrents quan veu passar, de lluny, un cotxe de la Urbana / GRS

El Parc de l'Oreneta, fet un femer

Avui a les set del matí treballadors de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona s'han trobat el parc del Castell de l'Oreneta -als peus de Collserola, d'unes 17 hectàrees- fet un femer. Les zones més properes als carrers de Gaspar Cassadó i dels Esports estaven com es pot veure a les imatges a les quals ha tingut accés ElCaso.cat.

Parc Oreneta Botellon Barcelona

El femer post botellón al Parc del Castell de l'Oreneta, recollit per treballadors de l'Ajuntament / Cedida

Ampolles de vidre, ampolles de plàstic, paquets de cartó, bosses... Els participants en aquesta festa il·legal, que es repeteix cada dijous, no només es pensen que la Covid-19 no els afectarà, tampoc sembla que tinguin massa preocupació per una zona verda i forestal com aquest parc de Sarrià.