Agents dels Mossos d'Esquadra han denunciat un noi de 20 anys per conduir sota els efectes de l'alcohol, excedint la velocitat màxima permesa i de forma temerària. El jove, que no fa més de dos anys que s'ha tret el carnet i encara és un conductor novell, ha estat enxampat aquesta matinada de diumenge al punt quilomètric 586 de l'autovia A-2, al seu pas pel terme municipal de Martorell, quan circulava a 192 km/h en un tram limitat a 100 km/h.

Els agents dels Mossos li han practicat una primera prova d'alcoholèmia, que ha donat una taxa positiva de 0,59 mg/l en aire aspirat, gairebé quadruplicant els 0,15 mg/l permesos per als conductors novells. En segons instància, li han practicat una nova prova que amb un resultat de 0,55 mg/l. Per aquest motiu, se l'ha denunciat per un delicte contra la seguretat del trànsit. A part del jove denunciat, al cotxe hi viatjaven també quatre nois més d'entre 17 i 21 anys. La policia catalana ha hagut de trucar als seus familiars perquè els anessin a recollir després que el conductor no pogués seguir al volant.

Paral·lelament, segons han informat des dels Mossos d'Esquadra, s'està investigant un segon conductor novell que també aquesta matinada i en el mateix tram de l'autovia A-2 al Baix Llobregat ha estat enxampat per un radar circulant a 201 km/h, més del doble del màxim permès. Se'l busca per un altre delicte contra la seguretat del trànsit. Es desconeix si hi havia alguna relació entre els dos conductors novells enxampats.

Accident mortal al Pla de Santa Maria

També aquest diumenge, dues persones han mort i tres han resultat ferides en accident de trànsit al Pla de Santa Maria, a l'Alt Camp. Per causes que es desconeixen, un cotxe s'ha sortit de la via i s'ha encastat contra un pal de telefonia. Un home de 54 anys i una dona de 43 han mort, mentre les altres tres dones que també anaven al vehicle han resultat ferides. Totes elles han estat traslladades en ambulància a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets.