La mare superiora sembla que va embogir en veure els nens i nenes d'un internat a Itàlia. Així s'ha vist després que les autoritats del país la van detenir per propinar brutals pallisses als nois de l'institut religiós que dirigia. Els fets succeïen de forma més o menys habitual al centre de Santa Maria de la Providenza de Casamicciola Terme, municipi de l'illa italiana de Ischia. Administrativament pertany a la ciutat metropolitana de Nàpols, per la qual cosa va ser la Fiscalia d'aquesta conurbació la que va ordenar aquest dimecres intervenir a la institució que acull menors mentre esperen a ser adoptats o sota tutela per diferents motius. A més de la mare superiora, els carabiners van arrestar tres monges més en qualitat d'investigades. Tot això va sortir a la llum després que un dels menors va aconseguir gravar i denunciar els abusos.

La monja bufeteja un nen de 4 anys, el tira al sòl pels cabells i agredeix al seu germà

La investigació d'aquest cas, que ha retrunyit a l'esfera religiosa italiana, va començar una cop la policia va rebre la gravació d'una menor. En l'enregistrament es veu com una de les monges bufeteja bruscament un nen de 4 anys i el tira al terra agafant-lo amb molta força pels cabells. Poc després, a les mateixes imatges, es pot veure com continua les agressions amb el seu germà, de tan sols 8 anys. Aquest s'intenta defensar durant la baralla. 

Després de veure tot això, els fiscals van imputar les monges, entre d'elles la mare superiora, per delictes de maltractament de menors, lesions i violència. A més, tot va veure's agreujat per "les condicions d'inferioritat física i psíquica" de les víctimes i per produir-se a l'interior d'un centre educatiu com aquest. Segons ha comunicat el cos de carabiners, que és la policia militaritzada italiana, una de les religioses està en presó preventiva per "la brutalitat exercida" en les agressions als menors. D'altra banda, les altres tres tenen prohibit continuar al territori de la regió de Campania