El famós Triangle de les Bermudes, conegut com el "cementiri de l'Atlàntic" pels naufragis de vaixells a la zona, té el seu homòleg terrestre a Espanya: el Triangle de la Pantaloneta. Aquest àrea ubicada entre els municipis de riojans de Bañares, Posades i Nestares ja s'ha convertit en un pou al qual cauen, accidentalment, desenes de camioners cada any a la recerca d'una gasolinera fantasma per les sinuoses carreteres dels llogarrets de San Millán i Ezcaray. Tot això es deu a que existeix un error del GPS, que indica que hi ha una àrea de proveïment quan, en realitat, es troba a 600 quilòmetres de distància. Aquest dimarts ha causat una nova víctima.

 

La majoria dels camions que acaben sucumbint en aquest cementiri automobilístic de La Rioja solen tenir al volant a conductors d'Europa de l'Est. Aquest fenomen és també peculiar, encara que no ha estat analitzat a fons, podria deure's a la llunyania i el poc coneixement de la zona a la qual realitzen el transport, a milers de quilòmetres de les seus de les empreses de logística. Tot i així, el Govern de La Rioja alerta els camioners en diversos idiomes que la carretera per la qual circulen no té sortida. Però aquest dimarts, un camioner d'origen ucraïnès ha sucumbit al Triangle de la Pantaloneta.

Nova víctima: un camioner d'origen ucraïnès

La víctima, a qui el GPS li ha jugat una mala passada, ha necessitat ser auxiliada per la Guàrdia Civil. Conduïa un camió d'una empresa polonesa i ha quedat encallat en una de les sinuoses carreteres que travessen el dens bosc d'Ezcaray. Segons apunta el digital nuevecuatrouno, l'alcalde d'Ezcaray, Diego Bengoa, ha estat el que va posar els fets en coneixement dels agents de l'Institut Armat, després que un veí li alertés que havia bolcat un camió a la zona. Els policies s'han traslladat aquest migdia per auxiliar el conductor i realitzar les tasques necessàries per desencallar el camió naufragat a terra ferma.

Per comunicar-se amb el camioner accidentat, van necessitar l'ajuda del traductor del mòbil, fins que va poder arribar un veí d'Ezcaray d'origen rus que va poder comunicar-se amb l'ucraïnès, segons explica el mitjà citat. El vehicle es dirigia cap al pas fronterer de La Jonquera (Alt Empordà) i el GPS li recomanava proveir-se a la benzinera fantasma que mai no va arribar a aparèixer i va quedar encallat en ple bosc. La Guàrdia Civil ha estat aquest dimarts realitzant totes les tasques de rescat i auxili corresponents a la zona de l'accident.