Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona han detingut aquest dilluns, a dos quarts de dotze del migdia, el conductor d’un camió que transportava mercaderia perillosa i que s’havia posat al volant en un evident estat d’embriaguesa, posant en perill la resta de vehicles que circulaven per l’AP-7.

Diversos conductors d'altres cotxes van avisar al telèfon d'emergències 112 que havien detectat un camió que circulava de manera molt erràtica per l'autovia, fent esses i disminuint i augmentant la velocitat de manera imprevisible. Els agents desplaçats fins al lloc el van interceptar al punt quilomètric 47,5 a l'altura de Vilademuls (Pla de l'Estany) direcció Girona, i el van detenir per un delicte contra la seguretat viària.

Sextuplicava la taxa d’alcoholèmia

Quan el van interceptar, el camió estava circulant pel voral. Abans de poder aturar-lo, el camió va tornar a la carretera, fent esses i envaint tots els carrils. El conductor, un home de 46 anys, presentava clars símptomes d'anar molt begut. Per això li van sotmetre a una prova d'alcoholèmia que va donar positiu amb 0,93 mg/litre, una taxa molt per sobre de la màxima permesa pels conductors professionals, de 0,15 mg/litre.

Segons el Diari de Girona, el conductor estava a càrrec de mercaderia de caràcter perillós que transportava des d'Itàlia fins a Castellolí, a l'Anoia. Després de comprovar que, en efecte, estava circulant ebri i de demanar-li el permís de conduir, el van detenir acusat d'un delicte contra la seguretat viària per anar sota els efectes de begudes alcohòliques. Per altra banda, els Mossos es van posar en contacte amb l'empresa de transportistes que gestiona els camions que fan aquesta ruta, perquè enviessin un altre treballador per substituir el detingut. L'home va ser traslladat a comissaria, a l'espera de poder ser interrogat.