Agents de la Policia Local de O Porriño, a Pontevedra, han pogut rescatar un bebè de 26 dies que estava a punt de morir de fred al mig del carrer mentre el seu pare estava al costat completament borratxo i sense adonar-se de la gravetat de la situació. Els fets van tenir lloc durant la nit de Reis, el 5 de gener, i el menor va haver de ser traslladat a un centre hospitalari amb símptomes d’hipotèrmia a causa de les baixes temperatures, però no es tem per la seva vida i ja ha pogut recuperar-se.

El pare intentava donar el biberó al seu fill mentre anava borratxo

Els policies que patrullaven per la localitat van trobar el pare amb clars símptomes d’estar sota els efectes de les begudes alcohòliques. De fet, era tan alt el seu grau de borratxera que amb prou feines es podia posar a peu dret i estava assegut en una vorera intentant donar el biberó al nadó acabat de néixer, que tenia hipotèrmia i una temperatura corporal molt baixa a causa del fred que feia a aquelles hores de la nit.

Ràpidament, els agents van poder localitzar a la mare de la criatura, qui estava molt nerviosa i amb un atac d’ansietat perquè des del migdia que no sabia res del seu fill i la seva parella, amb qui havia estat intentant contactar sense èxit des de feia hores. La dona va anar fins al lloc dels fets, a on també es van desplaçar efectius sanitaris, que van confirmar que el menor patia una greu hipotèrmia. Com que l’ambulància no podia arribar als 24 graus, el menor i la seva mare van ser traslladats a l’Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo amb el cotxe patrulla de la Policia Local mentre els sanitaris els anaven donant instruccions per telèfon.

Ja al centre hospitalari, el bebè va haver de ser traslladat a un box de reanimació, on se’l va aconseguir estabilitzar. Afortunadament, el nadó va reaccionar favorablement a la mediació que li van donar i ha sortit del perill sense que la seva vida estigui en risc. Després dels fets, la Policia Local de O Porriño va instruir diligències al jutjat de guàrdia i a la Fiscalia de Menors, a més d’informar de la situació als serveis socials.