Un bebè acabat de néixer està entre la vida i la mort a Eivissa. El part ha estat aquest dilluns entre les 11:00 i les 14:00 i va ser en una casa particular del nord de l'illa. Ángel Ruiz-Valdepeñas estava en el moment del part i estan investigant la seva presumpta implicació en els fets, ja que aquest sanitari ha estat inhabilitat per negacionista.

Tot va començar quan el metge inhabilitat va rebre una trucada on li demanaven ajuda en un part. En un primer moment, el part es va desenvolupar amb normalitat, però al cap de pocs minuts, per causes que encara estan sent investigades, el petit va entrar en parada cardiorespiratòria. "El nen estava perfectament just després de néixer", diu l'Ángel a El Periódico de Ibiza, on ha aprofitat l'ocasió per explicar que va estar més de 30 minuts fent les maniobres de reanimació al menor.

Un bebè acabat de néixer crític a l'hospital de Mallorca

Com que el menor no responia, el pare va decidir trucar a Emergències i, immediatament, es van desplaçar fins al lloc dels fets. Quan els sanitaris van arribar, van poder comprovar que el menor no responia i, per aquest mateix motiu, se'l van emportar a l'hospital de Son Espases de Mallorca en estat crític. 

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar què va passar en el part i Ángel Ruiz-Valdepeñas està en el punt de mira per la seva presumpta implicació en els fets i, de fet, ell mateix ha confirmat la seva participació en el part.

Bebé mano / Archivo

Un metge inhabilitat participa en un part a Eivissa: el bebè està ingressat a l'hospital en estat crític i la Guàrdia Civil està investigant els fets  / Arxiu

Ruiz-Valdepeñas fa des del maig del 2021 que està inhabilitat pel Col·legi de Metges de les Balears: fins al 2027, no podrà treballar com a metge ni a l'àmbit públic ni privat. El motiu? Va llençar missatges negacionistes de la covid-19, animant als seus seguidors de les xarxes socials a incomplir les mesures de seguretat per prevenir contagis. Així doncs, l'Àngel no podia oferir els seus serveis sanitaris en el part, en el qual, segons Caso Abierto, hauria cobrat ni més ni menys que 1.900 euros, uns fets que no han estat corroborats per la Guàrdia Civil.

"El metge està suspès de la col·legiació i no pot exercir ni en l'àmbit públic ni en el privat"

"Aquesta notícia ens deixa molt preocupats perquè el metge està suspès de la col·legiació i no pot exercir ni en l'àmbit públic ni en el privat", expliquen des del Col·legi de Metges de les Balears. No obstant això, segons explica el metge negacionista, ell diu que no està inhabilitat "perquè la sentència no es ferma", tot i que des del Col·legi insisteixen en el fet que no pot exercir la professió fins al cap de sis anys.