Una nena de 18 mesos ha estat ingressada a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, a Alacant, per un positiu en cocaïna. La mare la va portar al centre hospitalari perquè feia coses estranyes després d’haver estat amb el seu pare durant el règim de visites pactat que tenien després d’haver-se separat. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació dels fets i ja ha detingut el progenitor del nadó.

La nena tenia un comportament estrany i a l’hospital van confirmar el positiu en drogues

Els fets van tenir lloc la matinada del dissabte, quan l’home va tornar la seva filla a la mare després de tenir-la el temps que li tocava. La dona va veure que la petita es comportava de manera rara i, per por que no estigués agafant alguna malaltia, va decidir portar-la a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Allà els metges la van explorar i li van fer diverses proves i analítiques. La mare ja sospitava que seria pel consum de drogues i els resultats de la prova d’orina van confirmar que era un positiu en cocaïna.

La quantitat que el bebè havia consumit era molt petita i no va ser necessari que passés la nit al centre hospitalari ni sotmetre-la a cap tractament o seguiment durant els dies següents. De fet, l’endemà la nena ja estava perfectament recuperada i en bones condicions de salut. Tan bon punt la mare va sortir de l’hospital, va anar directament a una comissaria de la Policia Local de Cocentaina per denunciar el que havia passat.

Els agents municipals li van prendre declaració i van traslladar el cas a la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació. Després de fer les gestions oportunes i recopilar proves, van detenir el pare de la criatura acusat d’un delicte d’abandonament de menor. Al cap d’unes hores va ser deixat en llibertat, i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 d’Alcoi està estudiant el cas. Es desconeix com la nena va entrar en contacte amb la droga i com la va poder ingerir.