Una parella de turistes procedents dels Països Baixos ha estat detinguda a Màlaga per deixar abandonat el seu fill de sis mesos a l’habitació de l’hotel i marxar a sopar a un altre establiment del centre de la ciutat. Se’ls acusa d’un delicte d’abandonament de menors. El petit, que va ser trobat pels agents de la Policia Nacional en perfectes condicions, va passar sol uns quaranta minuts. Els pares havien deixat un telèfon mòbil al seu costat per tenir-lo controlat. 

Els fets van tenir lloc durant la nit del passat 29 d’octubre a l’hotel H10 Croma de Màlaga. Al voltant de les vuit del vespre, un client que hi havia al bar de l’establiment va alertar al 091 que li havia semblat veure una persona deixant un bebè sol a l’habitació. L’home va explicar als agents que havia coincidit amb un grup de turistes a la cafeteria. En un moment donat, el que semblava el pare va marxar amb el nadó en direcció a l’ascensor, però quan va tornar anava sol. A més, abans que el grup marxés de l’hotel, havia vist a la mare del nen utilitzar una aplicació mòbil a través de la qual va sentir com el nadó no parava de plorar.

Els pares van deixar el bebè sol a l’habitació i van anar a sopar fora de l’hotel

Agents de la Policia Nacional es van desplaçar a l’hotel i, després de diverses gestions, van aconseguir saber quina era la suposada habitació on es trobava el nadó. La porta tenia penjada el cartell de no molestar i des de fora no se sentia res a l’interior. Quan els agents van picar, el bebè va començar a plorar, però ningú els va obrir. Aleshores, van demanar als treballadors de l’establiment que obrissin la porta. Els policies van trobar el nen dins el seu bressol amb un telèfon mòbil col·locat per enfocar la seva posició. El dispositiu, però, s’havia mogut i no apuntava cap a ell.

Ràpidament, van demanar a l’hotel que es posés en contacte amb les persones que havien reservat aquella habitació. Quan van rebre la trucada, els pares estaven sopant en un restaurant del Soho acompanyats dels avis materns del nen i una altra parella. Els dos progenitors van ser detinguts per un delicte d’abandonament de menors. El petit es va quedar a càrrec dels seus avis, que també s’allotjaven en aquell hotel.