Cop contra les bandes juvenils llatines a la Comunitat de Madrid. La Policia Nacional ha detingut cinc membres dels Dominican Don't Play com a presumptes autors de l'assassinat d'un jove de 21 anys, que seria seguidor o proper a la banda dels Trinitarios. Els fets van produir-se l'octubre de l'any passat a la localitat madrilenya de Fuenlabrada, a la sortida d'un concert del dominicà Rochy RD. Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Madrid, dos encaputxats menors d'edat van disparar i van ferir tres persones, a més de matar el noi.

Per tot això, a més del tret mortal al jove de 21 anys, als detinguts també se'ls imputen tres temptatives d'assassinat. Els arrestos han estat possibles després de set mesos d'investigacions, durant els quals els agents han constat que l'origen del tiroteig sorgia d'un altercat previ amb una altra banda llatina, els Trinitarios, que va produir-se al mes de setembre, al finalitzar un altre concert del mateix artista. Per això, tot apunta que els Dominican Don't Play volien venjança i van planificar l'assassinat minuciosament, comprovant els dies anteriors tant l'itinerari com la sala on es celebraria l'esdeveniment.

El pla semblava perfecte i, de fet, fins que tots els fils s'han unit han passat set mesos. Però finalment la Policia Nacional els ha enxampat. Els integrants de la banda llatina van arribar, fins i tot, a contractar un altre home de fora del grup perquè els hi facilités la fugida en una furgoneta robada amb matrícula falsa. Aquest va ser detingut com a cooperador a l'execució dels fets. La investigació ha aconseguit determinar que una font important de finançament de la banda estava basada en el tràfic de cocaïna, haixix i marihuana, on participaven els cinc presumptes autors de l'assassinat. A més, una sisena persona, encarregada de dirigir l'activitat i que tenia un elevat càrrec a la organització a Madrid, també ha estat detingusa en aquesta operació.

Així van planificar el crim els Dominican Don't Play contra els Trinitarios

L'enfrontament entre els Dominican Don't Play i els Trinitaris ve de llarg, però l'altercat del passat mes de setembre va ser l'inici d'una batalla final que van planificar els membres de la primera banda per cometre l'assassinat del noi de 21 anys, a la sortida del concert de Fuenlabrada el passat 3 d'octubre. Quan les portes de la discoteca situada al carrer Luis Sauquillo de la localitat madrilenya, d'un vehicle van baixar dos individus encaputxats i vestits de negre i, segons han relatat diversos testimonis, van atacar amb un matxet i una arma de foc un grup de quatre joves, entre els quals es trobava el noi que va perdre la vida.

La cosa va anar així. Un dels atacants va disparar el jove dominicà de 21 anys al cap, travessant-li completament el crani i posteriorment l'abdomen, mentre que l'altre agressor va donar-lo un cop amb el matxet a la cara. A més d'aquest assalt mortal, van enfrontar-se als altres tres joves que l'acompanyaven, dos marroquins de 18 anys i un altre dominicà de 31, que van ser hospitalitzats amb ferides de bala i talls provocats per vidres i matxets. El crim, totalment planificat, va aprofitar el concert a Fuenlabrada de l'artista Rochy RD, on havien assistit nombrosos seguidors de la banda dels Trinitarios, segons ha informat la Policia Nacional aquest dijous. 

Sis detinguts i tres a presó per assassinat

El Cos Nacional de Policia (CNP) ha explicat que l'operatiu va finalitzar el passat 26 d'abril. Els agents van realitzar quatre registres simultanis en diferents domicilis de Madrid, on van confiscar substàncies estupefaents i elements identificatius dels membres de la banda, així com diferents armes. Els cinc membres detinguts i el sisè que coordinava l'activitat, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial i tres dels sis han ingressat a presó com a presumptes autors dels delictes d'assassinat, contra la salut pública i pertinença a organització criminal.