Quatre ocupes detinguts després d’una baralla amb armes blanques al mig del carrer a Vilafranca del Penedès aquest passat dimarts, 30 de maig, a plena llum del dia i davant de l’Escola Montagut. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els quatre arrestats són els ocupes d’uns baixos que està ocupat des de fa temps, des de l’inici de la pandèmia, i és habitual que es registrin problemes d’incivisme i convivència.

 

Tal com es pot veure en el vídeo que diversos veïns van poder gravar dels fets, al voltant de les sis de la tarda del dimarts 30 de maig, quatre joves, els quatre magrebins, es van barallar entre ells amb ús d’armes blanques, de crosses i també amb el llançament de cadires. Finalment, la policia, de manera coordinada entre la Policia Local i també agents antiavalots de la policia catalana, l’ARRO, van poder aturar la baralla. Es van fer tres detinguts durant l’enfrontament i poca estona més tard, mentre s’estaven fent les detencions, un quart ocupa va sortir dels baixos i va intentar agredir la policia, i també va ser detingut per resistència i desobediència i atemptat contra agents de l’autoritat.

Els okupes ferits, però no es moriran

Els implicats en aquesta violenta baralla al mig del carrer a Vilafranca van resultar ferits, però no es pateix per la seva vida. Després de ser arrestats van ser traslladats a un centre mèdic, que els va atendre i els va donar d’alta al moment. Després de passar a disposició judicial, els quatre van quedar en llibertat amb càrrecs i van tornar al lloc dels fets. La Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca del Penedès han obert una investigació per aclarir els fets i poder esbrinar què va motivar l’enfrontament entre els ocupes.

Alhora, però, fonts policials asseguren que es tracta d’una de les habituals baralles entre aquest tipus de personatges que ocupen i, alhora, també es dediquen a petits delictes a la zona, a tocar de l’escola Montagut de la capital de l’Alt Penedès.