Les famílies anaven amb els nens al cinema a veure la nova pel·lícula de Garfield, el que no s'esperaven era trobar-se un maltractador colpejat per un boxejador. Antonio Barrul, boxejador professional lleonès de 25 anys, va clavar dimecres passat 1 de maig diversos cops de puny a un home que estava increpant i insultant la dona durant la projecció de l'esmentada pel·lícula infantil en una sala de cinema de Lleó. Tot i que al vídeo que s'ha fet viral a les xarxes socials s'observa com el jove intenta que l'individu cessi la seva actitud cap la seva acompanyant, aquest acaba apujant més el to i culmina amb una baralla que amb prou feines dura uns segons.

 

L'inici de la baralla es produeix després que un home, visiblement alterat, comencés a increparla seva acompanyant, una dona, i insultar-la, segons s'observa al vídeo. Barrul, que es trobava a la sala juntament amb la seva dona i els seus dos fills veient la pel·lícula Garfield, va tractar d'intervenir i va demanar a l'home que deposés la seva actitud, però l'altre va començar a insultar-lo com ja havia fet prèviament amb la seva dona. El boxejador va aguantar, fins que ja no va poder més i els dos van acabar encarant-se just sota de la pantalla del cinema. Barrul li va clavar diversos cops de puny i el suposat maltractador va caure a terra i en aquesta postura li va donar un cop de genoll.

Aquesta escena, amb una sala atapeïda de menors d'edat, va provocar una resposta doble entre els presents. Mentre alguns espectadors asseguraven que el boxejador havia fet bé defensant la dona, d'altres aprofitaven per abandonar la sala precipitadament amb els seus fills. Barrul, després dels cops de puny, va demanar disculpes als espectadors i pot sentir-se que diu: "Ho sento molt, de veritat que em fa mal". L'esportista s'ha viralitzat a les xarxes socials i ja són molts els que el qualifiquen d'"heroi" o el feliciten per la seva actuació.

"A un maltractador no s'ha de deixar excedir-se"

El boxejador lleonès ha assenyalat aquest dilluns, dies després de l'incident, en un vídeo difós a les xarxes socials que "un maltractador no se l'ha de deixar excedir-se en cap moment". De fet, segons s'observa a les imatges fetes virals i per diversos testimonis de la sala, s'estava produint un clar cas de violència masclista, per la qual cosa Barrul va intervenir perquè l'home cessés la seva actitud. De moment, no consta que el maltractador hagi presentat denúncia contra l'esportista, cosa que sí ha fet la víctima, però contra el seu marit que la va insultar i va increpar al cinema de Lleó, pels maltractaments patits a la sala.

La denúncia contra l'home que va acabar fora de combat pel boxejador es comprèn més encara després de les declaracions de Barrul. "A la mitja hora de pel·lícula, ell es va aixecar, va enganxar a la seva dona pel coll, la va sacsejar, la gent es va aixecar i en el forcejament va colpejar una nena", ha asseverat. D'altra banda, s'ha dirigit especialment als nens que hagin vist el vídeo "que la violència no té cap tipus de justificació, però a un maltractador no se li ha de donar cap tipus dempeus".

Sanció de la Federació Espanyola de Boxa?

Podria ser, tot i que la presidenta de la Federació de Boxa de Castella i Lleó, Arantxa Lorenzo, ha estat clara i ha mostrat tot el seu suport al boxejador. De fet, ha anat més enllà i ha assegurat que no hauria de ser sancionat, encara que cal esperar a la decisió final. "Considerem que seria injust sancionar-lo perquè a l'entorn al qual es produeix, en un cinema, amb la seva família, ple de nens i sent increpat i insultat, és una cosa que pot produir-se", ha asseverat en declaracions a EFE.