Una baralla entre turistes acaba amb un mort a Mallorca. La Policia Nacional ha detingut un jove neerlandès de 18 anys relacionat amb una baralla a la Platja de Palma en la qual un compatriota seu, de 27 anys, va acabar morint després d'haver ingressat en l'UCI de l'Hospital Universitari Són Espases. Hi ha vuit implicats més, que han pogut escapar tot i que la Policia Nacional ja els té identificats.

Baralla entre turistes a Mallorca

La baralla entre dos grups de turistes dels Països Baixos va tenir lloc la matinada del passat dimecres, a les 2.20 hores, a l'altura del Balneari 1 de la Platja de Palma, segons ha explicat la Policia Nacional aquest cap de setmana.

La baralla va acabar amb cinc turistes, tots de la mateixa nacionalitat, ferits: tres amb pronòstic lleu, un amb múltiples contusions i pèrdua del coneixement i un cinquè, el de 27 anys, amb caràcter molt greu.

El jove ha mort a l'hospital

Aquest darrer, però, ha acabat morint a l'hospital aquest diumenge. Quan van arribar els serveis d'emergències, el turista agredit estava inconscient i amb falta de reacció a estímuls. De fet, va haver de ser estabilitzat amb respiració artificial abans de ser traslladat al centre hospitalari. Tot i això, els cops que tenia per tot el cos, sobretot al cap, li ha provocat finalment la mort.

El jove va rebre diversos cops al cap, per la qual cosa des del dimecres estava en l'UCI del principal hospital de Balears. No va poder superar les ferides i aquest diumenge els metges han confirmat la seva mort. El detingut, de 18 anys i de la mateixa nacionalitat, està detingut ara com presumpte autor d'un delicte d'homicidi, a l'espera que avancin les investigacions.

S'escapen vuit dels agressors

El grup d'Homicidis de la Policia Nacional de Mallorca es va fer càrrec de la investigació de la fatal baralla i, després de nombroses gestions, va aconseguir identificar als presumptes agressors. Es tracta d'un grup de turistes que estava de vacances a Mallorca i que tenen entre 18 i 20 anys. Després de saber que la Policia seguia els seus passos, vuit d'ells van avançar un la seva tornada al seu país d'origen el dijous.

La Policia, però, va poder detenir un dels joves que va participar en la baralla mortal divendres al vespre a l'Aeroport de Son Sant Joan, quan també estava iniciant el retorn al seu país. La Policia investiga si l'arrestat és l'autor material o els altres joves que van escapar també estan relacionats amb aquest homicidi.

Identificats

Tot i que els joves -uns vuit, segons els investigadors- han marxat, la policia té les imatges i ha pogut identificar-los i s'està a l'espera de la col·laboració de les autoritats holandeses.