Enfrontament amb catana, ganivet i pistoles a Barbate (Cadis). Un jove anava cridant pels carrers d'aquesta població andalusa a altes hores de la nit. Els veïns, en escoltar-lo, van decidir trucar a la policia perquè, lògicament, no era normal que un dimecres de matinada i laborable com aquest 8 de març hi hagués algú pels carrers provocant un gran rebombori. Els agents de la Policia Local van mobilitzar-se amb una patrulla fins a la zona on s'havia rebut l'avís i van trobar-se amb un home amb un objecte punxant de grans dimensions.

 

Arriba la policia i el jove desenfunda la catana

L'home portava una catana -sabre que a l'època feudal japonesa era símbol de la casta dels samurais-. El jove, que segons han assegurat els veïns a diversos mitjans seria d'origen magrebí, estava molt enfadat i per això anava cridant per tots els carrers pels que passava. Però quan els agents van interceptar-lo, l'individu no va abaixar el volum, en lloc d'això va mostrar una actitud molt agressiva i va ser aleshores quan va desenfundar l'espasa que duia oculta dins del pantaló de xandall, on també tenia amagat un ganivet. Aquesta darrera arma blanca va caure al terra en el moment d'esgrimir el sabre japonès, com es pot veure al vídeo que s'ha viralitzat a les xarxes socials.

Els policies locals, davant d'aquest jove armat, van treure les seves pistoles, una reglamentària i un dispositiu tàser. Tanmateix, i afortunadament, no van necessitar utilitzar-los. Els agents van perseguir-lo durant ben bé mitja hora, segons explica el Diario de Cádiz, mentre intenten convèncer-lo perquè deixés l'espasa i s'entregués. Ell continuava amb actitud agressiva i en un arravatament va trencar el retrovisor d'un vehicle estacionat al carrer. Però van arribar els reforços de la Guàrdia Civil, aproximadament a l'altura del carrer Vejer de Barbate i, en veure's acorralat, va tirar la catana. En aquell moment va ser reduït i esposat, quedant finalment detingut. El jove ja ha passat a disposició judicial.