Nova batalla campal al futbol regional. Un partit de Quarta Catalana entre el Nacional de Barcelona i l'Altlanta-El Raval va acabar amb pallisses, ganivetades i diversos ferits.

Nova batalla campal al futbol regional català

El camp Turó de la Peira, al Guinardó, on normalment disputa els partits el Nacional de Barcelona, va ser escenari d'un nou enfrontament físic entre jugadors, espectadors i diverses persones que buscaven aldarulls. Diversos esportistes van resultar ferits, així com el fisioterapeuta de l'Atlanta, de 69 anys, a qui van clavar una puntada al pit.

Futbol Barcelona

Ferides d'un jugador al partit / Atlanta-El Raval F.C.

Tal com va denunciar el compte d'Instagram Catalunya Futbol i ha detallat El Periódico, el partit ja va començar amb una atmosfera calenta, amb el públic portant bengales i pots de fum.

Durant el joc, quatre futbolistes del Nacional van ser expulsats, tal com es veu a l'acta on consten les 13 targetes que l'àrbitre Xavier Sacristán va haver de treure. Finalment, en el minut 88 tot es va haver de suspendre, donant lloc a una baralla multitudinària

"Et trencaré les cames, et mataré"

L’àrbitre del partit va rebre un cop de puny, i va deixar escrit a l’acta les amenaces i insults que va rebre un dels assistents: “Et trencaré les cames, aniré al vestidor i et mataré. Em cago en els teus morts. Em cago en la teva mare. Ets un maricón”.

"D'aquí no sortireu vius, fills de puta; us matarem", van cridar als àrbitres, que havien fet repetir un penal. I quan faltaven tres minuts per al final i amb 1-2 al marcador, una entrada d'un jugador visitant a prop de les banquetes va fer esclatar el conflicte.

Cops de puny i ganivetades

Segons l'acta dels col·legiats, "suplents de l'equip local i tres o quatre espectadors van penetrar al terreny de joc picant amb puntades de peu i cops de puny" a l'autor de la falta.

El jugador Mauricio, que debutava aquell dia amb l'Atlanta-El Raval, va intentar ajudar el seu company agredit, però també va resultar víctima dels cops, que li van deixar diverses ferides a la cara.

Fisioterapeuta futbol Barcelona

Fisioterapeuta ferit al camp / Atlanta-El Raval F.C.

Després, una pluja de "gels i ampolles de vidre" va portar els jugadors i tècnics de l'Atlanta a refugiar-se als vestidors, però pel camí van ser apallissats.

Un d'ells va rebre una ganivetada, que va poder frenar amb la mà, i un altre, al fisioterapeuta, de 69 anys, li van clavar una puntada de peu al pit, que el va tirar a terra. "Pensava que l'havien matat", ha declarat el president del club visitant, Amadeo Azuara, a El Periódico.

El Nacional demana disculpes

D'altra banda, el Nacional de Barcelona ha emès  un comunicat demanant disculpes pels fets que es van produir al Turó de la Peira. “El club vol demanar disculpes públicament i als jugadors de l’Atlanta – El Raval pels fets del darrer cap de setmana”.

Atlanta-El Raval F.C.

Un dels jugadors ferits / Atlanta-El Raval F.C.

El club destaca que “els jugadors han intentat frenar els seus companys i han intentat que la integritat física de l’àrbitre no estigués en perill”.

El comunicat acaba dient que “el club prendrà les mesures disciplinàries oportunes per tal que aquests fets no tornin a passar”.

Conflicte etern en partits de divisions inferiors

En resposta a això, aquest matí l'equip agredit ha comunicat també que cap dels jugadors acceptarà les disculpes de les persones que van participar a l'agressió, donat que consideren que va ser "una acció premeditada" en què fins i tot van participar nens "imitant els grans". També especifiquen que es van sentir insults racistes al camp i demanen joc net i el fi de la violència.

Independentment de la decisió que haurà de prendre la Federació Catalana de Futbol, el Nacional ha decidit que els partits de categoria Amateur C es jugaran a partir d'ara a porta tancada per evitar fets com aquests.