Una baralla aquesta nit al carrer de l’Hospital de Barcelona, al cor del Raval, al districte de Ciutat Vella, ha acabat amb una persona morta. Els fets han passat quan passaven pocs minuts de les onze de la nit en un enfrontament entre dues persones. Per causes que encara s’estan investigant, un dels dos homes ha clavat una ganivetada a l’altra persona, deixant-lo ferit molt greu i inconscient al mig del carrer, segons han explicat fonts de la policia de Barcelona.

Els esforços del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) no han servit de res i al cap d’una estona, ja a l'hospital, només s’ha pogut certificar la mort de l’home. L’autor de la ganivetada, tot i que ha volgut fugir, ha estat perseguit per uns ciutadans i finalment detingut per agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

A ganivetades al mig del carrer

Segons les primeres informacions policials, que s’hauran de confirmar durant la investigació que està fent l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra de Barcelona, tot sembla indicar que es tracta d’una baralla motivada per les drogues.

Guàrdia Urbana al Raval / ElCaso.cat

Mossos d'Esquadra al lloc dels fets / El Caso

Els dos participants en l’enfrontament tenen relació amb delictes de salut pública i són usuaris de punts de venda i consum d’aquest tipus de substàncies. L’agressor és un home de nacionalitat líbia de 59 anys i la víctima, un home de 39 anys i originari de Palestina

Guàrdia Urbana al Raval / ElCaso.cat

Mossos d'Esquadra al carrer Hospital / El Caso

El carrer de l’Hospital, el carrer que uneix la rambla a la rambla del Raval, sobretot en el darrer tram, on s’ha produït la baralla, hi ha diversos punts de venda i consum de droga i són habituals enfrontaments i baralles entre aquests grups de gent, molts cops, sota els efectes de la droga. 

Tiroteig a Barcelona

La setmana va començar amb el que també hagués pogut acabar amb morts, i també al centre de Barcelona. La matinada de diumenge a dilluns una baralla a l’exterior d’un local freqüentat per llatins va acabar amb un tiroteig, una persona ferida i tres detinguts. 

La Guàrdia Urbana va detenir dues persones, entre elles l’autor del tret, i els Mossos d’Esquadra van detenir una tercera persona, aquesta de nacionalitat dominicana. De moment, no ha transcendit la nacionalitat dels arrestats per la Guàrdia Urbana, si bé fonts policials han explicat a ElCaso.cat que els detinguts són estrangers i d’origen sud-americà. La policia catalana es va fer càrrec de les investigacions.

Cada dia Barcelona viu algun episodi de violència, alguns d’ells, amb resultat de mort, com és el cas d’aquesta nit al carrer de l’Hospital, al bell mig del Raval, al districte de Ciutat Vella, la zona zero de la inseguretat a Barcelona. La “nova normalitat” de després de la pandèmia sembla que és pitjor que la “normalitat” d’abans dels mesos de Covid-19 de 2020.