Nou crim a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un jove que ha estat atacat amb una arma blanca durant una baralla aquest vespre al centre de Pineda de Mar, al Maresme. Al voltant de les vuit de la tarda una baralla entre diverses persones ha acabat amb dos ferits, un d’ell molt greu. El jove ferit més presentava una ferida per arma blanca a la zona del pit i ha estat intentat ser traslladat greu pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) però ha acabat morint al mateix lloc dels fets, al carrer de Lluís Vives.

Tot i que encara no s’ha pogut avançar en les investigacions ni en la identificació del jove que ha mort, la policia treballa amb la hipòtesi que l’enfrontament s’ha iniciat entre grups de joves que normalment es troben en aquesta zona, al centre de Pineda de Mar. En la batussa, com a mínim, hi han participat tres joves més, un dels quals ha escapat del lloc dels fets amb una motocicleta, de la qual la policia n’ha traslladat la matrícula a les policies locals dels municipis del voltant per si la podien localitzar. Els Mossos d'Esquadra tenen el testimoni de més persones que eren a la zona, i que poden ajudar a aclarir què ha passat.

Més persones ferides en la baralla de Pineda de Mar

Al llarg del matí d'aquest divendres s'ha pogut saber que el jove assassinat era veí de Salt, de 18 anys i que els dos grups que s'han enfrontat ja havien protagonitzat baralles anteriorment, que ara la policia està investigant. La policia local de Pineda de Mar ha localitzat armes blanques a la zona dels fets, on s’ha trobat el ferit greu, sense coneixement.

Segons fonts de la policia, l’home ha mort per un xoc després d'haver perdut molta sang per culpa de la ganivetada que ha rebut a la zona del tòrax. En la batussa mortal hi ha també altres ferits, per arma blanca i contusions, tot i que no es pateix per la vida d'ells.

Un detingut per la batussa mortal

El cas, tenint en compte que s’està investigant com un homicidi, ha estat assumit pel grup d’Homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Metropolitana Nord. Fins a última hora de la matinada agents de la Divisió de la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra van ser a la zona per recollir indicis que ajudin a aclarir els fets. Aquest matí s'han iniciat els tràmits per interrogar els testimonis que van presenciar l'enfrontament i que poden ajudar a saber qui són les persones que van escapar-se del lloc dels fets després de la ganivetada mortal. Els agents de l'AIC de la regió Metropolitana Nord són els mateixos investigadors que han d'aclarir també si l'incendi d'aquest dimecres a Santa Coloma de Gramenet, amb tres morts, va ser intencionat o accidental.

Al voltant de les dues de la tarda d'aquest divendres, poques hores després del crim, els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 18 anys que relacionen amb els fets i la batussa mortal. La policia està investigant si va ser l'autor material de l'agressió que va acabar amb la vida de l'altre jove, també de 18 anys. Oficialment, la policia catalana no ha facilitat les nacionalitats ni del jove mort ni del presumpte autor de l'homicidi.