Els Mossos d’Esquadra han detingut José L.P., un home dominicà de 40 anys, l’home que l’agost de 2021 va matar la seva parella, la Luz, una noia colombiana, al pis que compartien al barri de Campoamor de Sabadell. La policia l’ha pogut localitzar quan l’han identificat per un altre incident. La nit de Cap d’Any d’aquest 2022, en un enfrontament amb dos clients seus, ell es dedica al negoci del tràfic de cocaïna, els va apunyalar i els va deixar ferits molt greus. 

Una de les víctimes va ingressar en un centre hospitalari d’urgència, on va haver de ser intervingut quirúrgicament a causa de les ferides; va rebre una ganivetada al coll i dues a la panxa. L’altra víctima era un amic del ferit que es va interposar en l’agressió per defensar-lo, quan el presumpte agressor va intentar clavar-li dues ganivetades, tot i que finalment no va aconseguir-ho. 

Els Mossos el localitzen i el vinculen al crim de Sabadell

Després de moltes setmanes d’investigació, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van poder identificar un home com el possible autor de les agressions. Es tractava d’un habitual subministrador de droga i estava acusat de dos delictes de temptativa d’homicidi.

Asesinada Sabadell / ElCaso
Imatge de la dona assassinada a Sabadell, l'any 2021 / Foto: ElCaso.cat

Els Mossos van iniciar la recerca de la persona que creien que era l’autora d’aquests dos greus delictes. Van poder-lo localitzar i detenir. L’home, però, es va identificar amb una fotocòpia d’un passaport, tot i que a l’escorcoll se li van localitzar diversos documents a nom de d’altres persones, una navalla i un mitjó amb quatre embolcalls amb cocaïna. Els Mossos no es van refiar de la identitat de l’home i en la identificació feta per empremtes van saber que es tractava de José L.P. i que estava, també, en cerca i captura per un feminicidi de 2021 a Sabadell.

A presó

Els Mossos d’Esquadra van informar de la localització de l’home al jutjat de violència contra la dona de Sabadell qui va ordenar la seva detenció -tècnicament, ell ja estava detingut-, que es va fer efectiva aquest passat 8 de març. Després de ser entregat al jutge que porta la investigació del crim de la Luz, la parella de José L.P. el dia 3 d’agost al carrer de Fernán Caballero, al barri de Campoamor de Sabadell, va decretar el seu ingrés a presó. A més del crim masclista, l’home també haurà de respondre de les dues agressions de la nit de Cap d’Any a l’Hospitalet de Llobregat