Dur cop de Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) contra el banquer Andrea Orcel que ha desestimat la petició que havia fet per no haver de pagar a una empresa que havia fet obres a la seva mansió d’Andratx, a Mallorca. Avui ho ha confirmat el diari mallorquí Última Hora que explica que el banquer haurà de pagar gairebé 700.000 euros per uns treballs de fusteria a l’empresa Construcciones Llull Sastre S.A., que ja li han embargat 100.000 euros, li van fer en una mansió de més de vint milions d'euros que Orcel té al Port d'Andratx.

L’italià Andrea Orcel és conegut de l’entorn del poder econòmic d’Espanya i va estar a punt de fitxar per Ana Patricia Botín com a conseller delegat del Banco Santander, però es va frustrar quan l’entitat va veure que no podia assumir les condicions que posava el banquer i va aconseguir, després d’una demanada, el pagament de 41 milions d’euros per haver erosionat la seva reputació.

Un banquer conegut que no vol pagar unes obres

Segons detalla el mateix mitjà mallorquí, l’empresa que el va denunciar reclamava el pagament de 700.000 euros per unes obres a la mansió del Port d’Andratx. En no rebre el pagament va activar una clàusula que remetia qualsevol desacord a un arbitratge. "L'expert independent va donar la raó a l’empresa” a qui l’italià li devia diners i "la reacció d'Orcel va ser plantejar una demanda d'anul·lació de laude arbitral davant del Tribunal Superior de Justícia".

La mateixa sentència de la Sala Civil i Penal desestima les al·legacions per suposada falta d'acceptació de l'àrbitre i conclou que el contracte de construcció de l'habitatge, de manera inequívoca, remetia qualsevol mena de conflicte entre les parts a un àrbitre. "El demandat pretenia acudir de forma directa als jutjats però se'l recorda que "la interpretació dels contractes no és la voluntat unilateral d'una de les parts".

Obres fora de pressupost, segons el jutge

Tot rau en unes feines que, segons la sentència, es van encarregar quan les obres ja s’havien acabat i que són les que ara Andrea Orcel no vol pagar. Segons la interlocutòria, les obres que es van fer de més a més, i que havia demanat i que va recepcionar es van finalitzar i cal que el banquer italià deixi de donar llargues a l’empresa i pagui els gairebé 700.000 euros que deu.