Aquest diumenge arrencarà a Qatar una nova edició del Mundial de futbol que vindrà marcada, més enllà dels partits i de la selecció que podrà aixecar, el pròxim 18 de desembre, la copa mundial, per les polèmiques. Més enllà de les que s’han generat per la vulneració dels drets laborals de les persones que han aixecat els estadis, també hi ha la censura islàmica contra tot el que sigui o sembli LGTBI. L’organització, sense que la FIFA ho hagi contradit, ha prohibit l’exhibició de la bandera de l’arc de Sant Martí, la que es relaciona amb les reivindicacions del moviment 'gai' arreu del món. 

El primer partit, el de diumenge dia 20, que enfrontarà la selecció amfitriona i l’Equador servirà per veure si aquestes prohibicions es respecta o la gent opta per saltar-se-les i mostrar banderes prohibides. De moment, per saltar-se aquesta censura, s’ha dissenyat una bandera blanc i negre que sense pintar els colors tal com són a la bandera original, es mostren amb la numeració dels colors en Pantone, la marca proveïdora del llenguatge internacional dels colors. 

Bandera amb els colors Pantone de la bandera

En aquesta bandera anticensura de Gilbert Baker els colors vermell, taronja, groc, verd, blau i violeta són substituïts per la numeració de la carta de colors Pantone. Els colors són Pantone 2347 C, el 2018 C, el 3945 C, el 356 C, el 2726 C i el 253 C. La bandera s’ha batejat com Colors of Love i s’ha iniciat a França

Bandera LGTBI 2
La bandera LGTBI amb colors i sense colors, per saltar-se la censura de Qatar / Cedida

Amb la bandera blanca caldrà veure si les autoritats del Qatar mantenen la censura. L’empresa dels colors i l’ONG Stop homophobia han editat samarretes i banderes per ser regalades als aficionats que vagin al mundial.

Més accions contra la censura LGTBI

Aquesta acció de propaganda política no és l'única. La selecció alemanya de futbol ha enviat els seus jugadors a Qatar a bord d’un avió que porta un clar missatge a favor de la diversitat. La selecció dels Estats Units, que debutarà dilluns 21 contra la selecció de Gal·les, ha modificat el seu escut oficial per incorporar també els colors de la bandera LGTBI.