Una dona d'avançada edat ha mort de la forma més desagradable possible: atacada per caimans. L'anciana estava passejant quan, sobtadament, ha caigut en un estany, que estava infestat d'aquests animals. Malgrat que la dona ha intentat mantenir-se a la superfície, els animals han nadat cap a ella ràpidament, estirant-la, arrossegant-la i mantenint-la sota de l'aigua. Els testimonis d'aquest desagradable incident han alertat les autoritats, que, en personar-se al lloc dels fets, l'únic que han pogut fer ha estat certificar la mort de l'anciana i obrir una investigació per aclarir els fets. Com a part d'aquesta investigació, els caimans han estat retirats de l'estany.

Els fets van ocórrer el matí de divendres passat, 15 de juliol, a Englewood, una localitat de la costa sud-oest de Florida, als Estats Units. El lloc on ha succeït el fatal accident és el camp de golf Boca Royale Golf and Country Club, que està situat molt a prop de l'habitatge de la dona, i pel qual la víctima acostumava a passejar. El camp de golf, que és de grans dimensions, està construït al voltant de múltiples estanys on habiten aquests carnívors animals, que abunden especialment en l'estat de Florida.

La dona va caure a l'aigua i dos caimans la van atacar

La dona d'avançada edat, encara que aquesta no ha transcendit, passejava tranquil·lament pels voltants del camp de golf quan, per causes que es desconeixen, va tenir una estrepitosa i fatal caiguda, anant a parar a l'aigua de l'estany. Segons han revelat els testimonis del succés als mitjans locals, com WTVT i News Week, les aigües de l'estany estaven infestades de caimans, i dos d'aquests animals van nedar ràpidament cap a la dona, que lluitava per mantenir-se a la superfície. A partir d'allà, tot va succeir molt de pressa, i ningú no va poder fer res per ajudar l'anciana.

Caiman / Europa Press
Les aigües on va caure l'anciana estaven infestades de caimans, i van ser aquests animals els que li van provocar la mort. / Foto: Europa Press

Els dos caimans, que mesuraven 2 metres i 7 centímetres, i 2 metres amb 10 centímetres, van atacar la dona mossegant-la, arrossegant-la per l'aigua i submergint-la. Aquests atacs que, sumats a l'edat i feble estat físic de la dona, van resultar fatals. Els testimonis van alertar els serveis d'emergències, però quan aquests van arribar a l'estany, malgrat practicar primers auxilis a la dona, l'únic que van poder fer va ser certificar la mort d'aquesta. L'Oficina del Xèrif del Comtat de Sarasota, que és l'autoritat competent, ha informat als mitjans locals que s'ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquest accident. Ara per ara, els caimans involucrats en l'atac han estat retirats de l'estany, si bé aquestes aigües els veïns apunten que hi ha desenes d'aquests animals.

Calculen que una població d'1,3 milions de caimans habita en els estats del sud dels Estats Units

Els caimans són uns animals que típicament habiten en els estats del sud dels EE. UU, si bé la població d'aquests ha augmentat exponencialment en els últims anys, arribant a superar el milió de caimans, que es troben especialment en els estats de Florida i Louisiana. La comissió encarregada de la investigació d'aquest succés, la Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC), ha apuntat que, si bé la població de caimans ha crescut en els últims anys, també ho ha fet la demanda de molts ciutadans de viure a prop d'estanys i de practicar esports d'aigua en aquests, la qual cosa "pot resultar en interaccions més freqüents entre caimans i humans, així com en un major risc de conflicte". La FWC també ha apuntat que és "estrany" que els caimans causin ferides severes a les persones; no obstant això, el mes de juny passat, un home va ser atacat per un d'aquests animals, que li va arrencar el braç i va provocar que morís dessagnat.