Cada dia succeeixen milers de crims arreu del món. Tot i que les investigacions sovint acaben amb les persones culpables detingudes, hi ha ocasions en les quals els crims no es poden resoldre, normalment per falta de proves, perquè no hi ha testimonis, o perquè les coartades dels sospitosos encaixen a la perfecció. És el cas d'un crim que va produir-se l'any 2016 i que, tot i tenir dues persones imputades, no pot resoldre's. El motiu, però, és ben curiós

L'any 2016, un home anomenat Shashikant Sharma va aparèixer mort prop de la comissaria de policia de la ciutat de Jaipur, a l'Índia. Després de dur a terme la investigació del cas durant mesos, la policia finalment va aconseguir donar amb els dos presumptes culpables, a qui van imputar per homicidi. Tot i no haver-hi testimonis, les proves eren concloents. No obstant això, el crim, que aparentment semblava resolt, ha patit un cop dur: les proves contra els sospitosos han desaparegut. Els policies que s'han encarregat d'investigar el succés han explicat durant el judici del cas, que ha començat aquesta setmana, com han perdut totes les evidències relatives al cas. 

L'excusa dels policies enfada el jutge

Els investigadors del cas s'han presentat a l'audiència prèvia al judici per l'assassinat sense ni una sola prova. Davant el magistrat, han explicat el motiu pel qual les han perdut i no han pogut recuperar-les: un mono els les ha robat. Els policies van admetre que van perdre totes les proves, que resultaven determinants sobre l'autoria del crim, des del mateix apunyalament. Segons van admetre les autoritats, van recollir un total de quinze evidències, incloent-hi l'arma homicida, que era un ganivet. Van desar totes les proves dins una bossa la qual, per falta d'espai a la mateixa comissaria, van deixar momentàniament sota d'un arbre, i van marxar. La bossa, a la vegada, estava vigilada per un altre policia. 

Els policies no poden demostrar l'incident

Els policies no han pogut donar més detalls al jutge sobre la localització de les evidències forenses. Tal com han explicat al jutge, el company encarregat de vigilar les proves els va dir, pocs moments després, que un mico havia agafat la bossa i escapat amb ella ràpidament, i que no va poder seguir l'animal. Però encara hi ha més: els policies no han pogut demostrar l'incident amb el testimoni del seu company, ja que aquest va ser suspès del seu lloc de feina setmanes després, es va jubilar i va morir. El jutge s'ha mostrat perplex i molest davant la història dels policies, qualificant-la d'"inusual". La falta de proves va comunicar-se poc després que tingués lloc l'incident, però amb el pas del temps es creia que les haurien pogut recuperar. Ara, el judici ha quedat suspès a l'espera que es resolgui la situació. No obstant això, el jutge encarregat del cas ha enviat una carta formal a la policia rural de Jaipur exigint una explicació sobre com un mono podia haver robat les proves, i exigint que s'esclareixin els fets. 

La família de la víctima també s'ha mostrat decebuda amb la suspensió del judici. En el moment de la mort de Sharma, va ser la mateixa família qui va pressionar la policia perquè investigués amb major profunditat els fets: van protestar de forma massiva tallant una de les principals carreteres de la regió. Cinc dies després de les protestes, els policies van comunicar-los que tenien proves concloents contra dos homes, i que els havien detingut com a presumptes autors del crim.