"Violència extrema": aquesta és una de les frases que acompanyen una informació reservada dels Mossos d'Esquadra sobre una banda que s'ha instal·lat a Barcelona i que es dedica a robatoris molt violents a la ciutat amb el mètode del 'mataleón'.

Se'ls relaciona amb assalts a Terrassa i la policia creu que el líder de la banda i alguns dels seus còmplices s'han instal·lat a Barcelona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'home està identificat i la policia el busca per detenir-lo. Es tracta d'un jove nascut l'any 1996 al Marroc, Jaouad B.

Mataleon Barcelona 002

Jaouad B. i els altres integrants de la banda, identificats pels Mossos d'Esquadra / CME

El perillós mètode del 'mataleón'

Entre els dies 30 de març i 10 d'abril es van denunciar diversos robatoris a Terrassa que, segons les informacions policials, es van fer amb el perillós mètode del 'mataleón'.

L'autor de l'assalt agafa la víctima pel coll, pressionant fins que gairebé perd el coneixement, és en aquest moment que aprofita el lladre per robar les pertinences i objectes que pugui portar a sobre. És un mètode molt extrem, on fins i tot en alguns llocs, si la pressió s'ha allargat, per la resistència, ha causat la mort de la víctima.

Aquesta tècnica d'assalt, que beu de les arts marcials, i que també es coneix com a 'hadaka-jime' permet la submissió de la víctima. Escanyant a la víctima, baixa el flux sanguini al cap i sembla que es perdi el coneixement. El 'mataleón' és molt perillós i pot derivar en lesions greus derivades de la falta d'oxigen. Fins i tot pot causar la mort de la víctima.

Els Mossos el busquen per Barcelona

Si bé l'home va ser detingut a Terrassa, els Mossos ara el busquen per Barcelona, on creuen que s'hi ha desplaçat. Vivia, juntament amb els seus companys, en uns trasters ocupats d'aquesta població del Vallès, però quan els agents el van voler anar a detenir per segon cop, no el van trobar.

Les gestions per arrestar-lo no han donat fruit i s'ha emès una ordre de detenció contra Jaouad B. Les informacions policials el situen a Barcelona on, juntament amb un grup de persones, també marroquines i amb antecedents també de robatoris molt violents, està cometent nous delictes.

Els agents de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Terrassa tenen totes les proves que vinculen aquest jove, de 25 anys, amb els assalts violents de Terrassa, però ara l'han de poder caçar.

De moment, han alertat a les comissaries de Barcelona que el sospitós pot estar a la capital catalana, que ell i els seus amics són molt violents i que actuen amb el temut mètode del 'mataleón'. Fonts policials asseguren que és qüestió de temps que sigui detingut, però de moment, està lliure per Barcelona.