Un dels maldecaps dels Mossos d'Esquadra a Barcelona són els lladres multireincidents que han fet els robatoris amb violència en diversos punts de la capital catalana el seu modus vivendi.

Aquest cap de setmana la policia catalana ha informat que va detenir un dels lladres més actius de Barcelona, un noi de 22 anys de nacionalitat espanyola que acumulava més de 113 detencions. S'havia especialitzat a assaltar en botigues trencant l'aparador amb tapes de claveguera.

Tres lladres molt violents

Si aquest era el més actiu, fa dues setmanes els Mossos en van detenir tres dels considerats més violents. El passat 29 de març la policia va poder explotar una investigació i assaltar un pis del carrer de Formentor, a Nou Barris, a Barcelona, on vivien, de manera il·legal tres joves que la policia acusa de quatre robatoris molt violents al mateix barri i també al metro de Barcelona.

Detención Mossos Nou Barris / Cedida

Moment de la detenció d'un dels lladres del carrer de Formentor, de Barcelona / Cedida

Una investigació de la Unitat d'Investigació de Nou Barris i de la Unitat d'Investigació de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASMET) va poder relacionar els tres nois, Anass T., Maruan M. i Abdellah R., de 22, 20 i 19 anys i tots tres de nacionalitat espanyola, amb els robatoris violents que s'estaven registrant a la zona.

Un currículum de molta violència

Els detinguts tenen diversos antecedents per robatoris i furts al centre de la ciutat, però els darrers dies havien augmentat el seu nivell de violència per fer-se amb els botins. El primer dels assalts que van fer, sempre en grup, va ser contra una víctima a cops de puny i a qui van ferir amb una navalla a la cara, que va necessitar punts sutura. Li van poder robar el mòbil.

El segon fet que els Mossos imputen als tres joves va ser l'agressió a cops de puny i a qui van clavar tres ganivetades a l'esquena i una quarta al canell per robar-li un mòbil d'alta gamma i uns auriculars, al passeig de Verdum. La víctima va haver de ser traslladada a un centre mèdic.

Atacs en grup contra víctimes per robar-los el mòbil

El tercer assalt va ser també en grup, el mateix dia que el segon. Van tirar a terra una persona, li van donar cops de puny i puntades de peu fins que li van poder robar el mòbil. El quart robatori amb violència que els Mossos imputen a aquest grup de tres lladres va ser una estrebada d'una cadena d'or al metro.

Les investigacions conjuntes d'aquestes dues unitats del cos dels Mossos d'Esquadra van permetre localitzar els lladres en un pis ocupat on Maruan M. vivia amb la seva parella i on els altres dos, Anass T. i Abdellah R. hi passaven sovint. Quan es va tenir coneixement d'on vivien, el passat 29 de març es va fer l'entrada al pis ocupat i es van poder detenir els joves. Els veïns han explicat a ElCaso.cat que havien notat entrades i sortides dels joves del número 3 del carrer de Formentor, el que havien ocupat.

Detención Mossos Nou Barris / Mossos d'Esquadra

Imatge de l'entrada dels Mossos a l'interior del pis ocupat de Nou Barris / CME

Els tres, a presó

La policia, segons va explicar en una nota de premsa, va trobar objectes vinculats amb els robatoris, que encara s'estan comprovant, i també la roba que van fer servir en el moment de cometre els violents robatoris.

Amb aquests indicis, que van permetre provar davant del jutge la suposada implicació dels lladres en els assalts violents, el jutge de guàrdia en va ordenar el seu ingrés a presó dels tres joves. Els tres lladres tenen desenes d'antecedents policials i detencions pels Mossos d'Esquadra, tot i la seva curta edat.