Els avions continuen sent els mitjans de transport més ràpids i eficaços per aconseguir arribar a dos punts que són relativament lluny. Encara que hi ha certa polèmica amb les emissions que suposa cada vol i hi ha hagut molta inversió per part de molts països per fomentar els viatges amb tren, que tenen molt menys impacte mediambiental.

Els avenços tecnològics als avions han estat molt representatius en els últims anys. Cada vegada són més ràpids i tenen més comoditats, els seients han millorat, es valora més la importància de bons sistemes multimèdia, sobretot en viatges llargs i per als seients més costosos com els de primera classe, hi ha opcions que s'assemblen molt els seients a llits, perquè el client pugui dormir si ho desitja.

Les companyies que es dediquen a la gestió dels vols continuen treballant per millorar en comoditat i detalls per diferenciar-se de la competència. Sobretot en el que als seus seients de classe superior es refereix, busquen que hi hagi millor qualitat culinària a bord, seients més còmodes i l'última tecnologia multimèdia.

Com seran els avions del futur?

Els enginyers de les millors aerolínies del món han presentat els seus nous dissenys per als Crystal Cabin Awards 2022, que són uns premis en els quals competeixen els conceptes més ben elaborats que puguin ser aplicables als avions en un futur pròxim.

Molts d'ells van destacar pel seu disseny modern, amb molts colors en tons pastel i la utilització de materials que emulen a la fusta, per donar un toc més elegant i distingit. Molts d'ells són similars als que ja fan servir algunes de les aerolínies més importants del món, però d'altres arrisquen més a la recerca d'una revolució.

Avion futur Tw 2

El disseny de MMILLENNIUMM / Twitter

Un dels quals més va cridar l'atenció va ser el disseny de l'empresa Priestman Goode que va apostar per fer uns quants canvis que milloraran l'experiència dels usuaris amb seients més grans, l'eliminació de l'espai de la safata i la inclusió de pantalles gegants en primera classe.

Lufthansa Technik va apostar per un disseny modern per a un jet privat, que tindrà un sostre en el qual es podrà projectar el que els usuaris vulguin, en les imatges mostrades es podia veure un cel i el mar. Tot semblava molt espectacular.

Els canvis més importants

L'empresa MMILLENNIUMM ha optat per una revolució total en els seus dissenys, volen incloure dos pisos a les files dels avions, col·locant-los de forma esglaonada. En la part més propera a terra s'ubicarien els compartiments per a les maletes.

En aquests seients hi hauria també una zona extra que simula un sofà, per fer més còmoda l'experiència per als clients que tinguin un viatge llarg. Per accedir als 'pisos' superiors seria necessari utilitzar una petita escala de mà, que està perfectament incorporada en un disseny elegant, que no resulta tosc, malgrat els gaires elements nous.

Els guanyadors dels premis de les vuit categories dels Crystal Cabin Awards s'anunciaran després que els 28 membres del jurat qualifiquin els seus dissenys. Seran revelats en l'Aircraft Interiors Expo d'Hamburg.